¿No tienes cuenta?

Regístrate

¿Ya eres usuario?

Entra en tu cuenta

O conéctate con

Trias assumeix que haurà de prorrogar pressupostos

L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ja té coll avall que haurà de prorrogar els pressupostos d'aquest any perquè no troba soci per a aprovar els comptes per a 2013

L'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, entrevistat a l'Hora L de Ràdio Barcelona /

Convergència i Unió ha començat a buscar un pla B que li permeti fer inversions l'any que ve malgrat no tenir pressupostos nous.

El propi alcalde ha reconegut que l'opció més factible ara mateix és prorrogar els comptes del 2012 perquè cap grup municipal permetrà l'aprovació dels pressupostos presentats per Convergència i Unió. Diu que de tota manera, continua negociant per intentar aprovar-ho encara que sigui ja avançat el 2013.

L'equip de Trias ha començat a negociar amb altres grups, inclòs el PP, l'aprovació d'algunes inversions al marge dels pressupostos, inversions que s'haurien d'aprovar una a una en ple. El PSC, per la seva banda, diu que amb ells no hi ha contacte des de la setmana passada. La portaveu del grup, Assumpta Escarp, ha dit al seu blog que els socialistes no han rebut resposta del govern al pressupost alternatiu que van presentar i que per tant, entenen que amb ells no volen negociar.

Avui l'Ajuntament de BCN aprovarà l'acord perquè els funcionaris municipals cobrin la paga extra de Nadal als primers dies de gener. Amb una petita trampa legal, el consistori eludirà l'ordre del Govern espanyol que deixa els treballadors públics sense extra.

El mecanisme jurídic és molt senzill: formalment, els funcionaris demanaran una bestreta i l'Ajuntament els la concedirà automàticament. Als treballadors que no la demanin, no els ingressarà els diners.

Altres municipis, com Avila, Bilbao i Sant Sebastià, han aplicat mecanismes similars per a pagar l'extra als treballadors. Algunes empreses púbiques vinculades a l'ajuntament, com TMB i Metro, han acordat -o estan a punt de fer-ho- sol.lucions d'aquesta mena.

Xavier Trias: " La gente más modesta es la que más interés tiene por colaborar"

Cargando