Sociedad

Dia de mobilitzacions a la justícia

Les associacions de jutges i fiscals han convocat una aturada d'una hora i els sindicats faran concentracions davant la Ciutat de la Justícia a l'Hospitalet de Llobregat. Protesten contra la reforma de la llei orgànica del poder judicial del ministre Ruiz Gallardón

Concentració de jutges i fiscals, al novembre, davant la Ciutat de la JustíciaACN

Segons diuen, hi ha en joc la independència judicial, l'agilitat de la justícia i que aquest servei sigui, a efectes pràctics, universal.

Els Jutges lamenten la manca de diàleg per part del ministre de Justícia. Diuen que veuen en la reforma de la llei orgànica del poder judicial un intent del ministeri de fer-se amb les funcions del Consell General del Poder Judicial.

Coses com la llei de taxes, que jutges, fiscals i funcionaris consideren que, en determinats casos, impediran a una part dels ciutadans l'accés a la justícia perquè els costarà més el recurs que la compensació que puguin treure en cas de sentència favorable.

Más información

Aquests col.lectius consideren que l'estat de l'Administració de Justícia és ja, a dia d'avui, lamentable. Recorden que fa dos anys que no es convoquen oposicions per a jutges, que la plantilla està paralitzada, no es creen jutjats nous i la càrrega de treball és cada cop més gran. Els jutges diuen que, si el ministre Ruiz Gallardón no fa marxa enrere amb la reforma de la llei orgànica del poder judicial aniran a la vaga el pròxim mes de gener.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00