¿No tienes cuenta?

Regístrate

¿Ya eres usuario?

Entra en tu cuenta

O conéctate con

Rigau rebutja l'oferta de diàleg de Wert

El Ministre s'ha mostrat obert a negociar canvis a la LOMCE sempre que es garanteixi l'escolarització en castellà. Irene Rigau, en declaracions a la SER, reitera que el model és innegociable

La Consellera d'Ensenyament reitera a la SER que el model educatiu català és innegociable. És la resposta d'Irene Rigau a la oferta que el Ministre d'Educació li ha llençat aquest matí en un tens ple al Congrés dels Diputats, en el que els diputats catalans han qualificat Wert de "talibà" i han comparat la seva ofensiva contra el català amb els intents de prohibició de "Felip V i Franco".

Fins a quatre vegades el ministre Wert ha ofert diàleg a convergència i unió per trobar una formula alternativa però eficaç que garanteixi el dret de les famílies catalanes a escolaritzar els seus fills en castellà. "Estic segur -ha dit el Ministre- que vostès tenen la voluntat perquè trobem una fórmula lliure i eficaç" per atendre les famílies que volen escolaritzar els seus fills en castellà. El Ministre sosté que el sistema vigent ara mateix a Catalunya, que passa per l'atenció personalitzada a l'alumne en els primers anys d'escolarització, "no ho és, d'eficaç".

Estem oberts a trobar "qualsevol altre fórmula" que satisfaci els partits catalans però alhora -ha insistit el Ministre- compleixi l'objectiu de "donar efectivitat al dret d'elecció del castellà com a llengua vehicular".

En declaracions a l'Hora L, la consellera d'Ensenyament en funcions, Irene Rigau ha negat la major. "No hi ha cap sentència", diu, que estableixi que els pares "poden triar la llengua vehicular a l'escola". "El govern espanyol articula un sistema a partir d'un suposat dret que no hi ha cap sentència que reconegui com és l'opció lingüística dels pares." Rigau ha insistit que si donem per bo aquesta possibilitat que els pares triïn, hauríem d'atendre també aquelles famílies que plantegin que volen que els seus fills aprenguin història explicada amb "des d'un punt de vista marxista". "Això ja no és opció dels pares"-segons Rigau.

La Consellera insisteix que la llei educativa pot exigir que els alumnes a Catalunya dominin les dues llengües oficials però no ha de dir res de com s'organitza l'ensenyament. Subratlla també que "li agradi o no al ministre", la Llei d'educació de Catalunya deixa clar que mai es separarà als alumnes en funció de la llengua i que les famílies castellanoparlants poden sol·licitar atenció personalitzada pels seus fills en el moment de començar l'escola.

Dures crítiques a Wert a la sessió del Congrés

L'Hora L - Entrevista a la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau (12/12/12)

Rigau: "No hi ha res a negociar"

Cargando