¿No tienes cuenta?

Regístrate

¿Ya eres usuario?

Entra en tu cuenta

O conéctate con

La Justícia, en peu de guerra

Tots els jutjats catalans han parat avui al migdia, durant una hora, per protestar contra la reforma que planteja el Ministre Alberto Ruiz Gallardón, amb un augment de taxes que gairebé tothom menys el ministre, coincideix en rebutjar de ple per antidemocràtic

Una imatge de la protesta de jutges, advocats i funcionaris als jutjats de Lleida /

Jutges, fiscals I funcionaris denuncien que el govern de Rajoy vol privatitzar la justícia i bloquejar-ne l'accès als ciutadans més pobres.

Jutges, fiscals i funcionaris judicials han fixat un ultimàtum al ministre Gallardón i si no hi ha diàleg plantegen una vaga de 24 hores a la Justícia per finals de Gener.

Les protestes aquest matí han estat les mateixes que fa mesos que el sector denuncia: la primera, la limitació de l'accés a la justícia que segons els jutges deixaran les noves taxes que planteja el ministre Gallardón.

Però a més de les taxes, els jutges es queixen de la sobrecàrrega de treball que asseguren que deixarà la reforma de la Llei Orgànica del Poder Judicial, que comportarà la desaparició dels 1.000 jutges i dels 2.500 fiscals substituts que treballen actualment a l'Estat:

L'altra reivindicació és la de la manca de modernització de la Justícia. El clam més sentit a les reivindicacions d'avui ha estat el de la dimissió del ministre Gallardón que ahir menystenia les reivindicacions del col·lectiu assegurant que estaven més preocupats per la pèrdua de poder adquisitiu i de dies de festa que no pas per l'efecte social de les mesures.

Cargando