Emisoras

Buscador de emisoras

Ir

Selecciona tu emisora

Els hospitals protesten contra les retallades

El Clínic de Barcelona és un dels deu hospitals catalans on avui s'hi estan fent diferents actes de protesta contra les retallades a la sanitat pública. Accions que van des dels tancaments indefinits que ja es duen a terme a Sant Pau i al Parc Taulí, fins a cadenes humanes, assemblees o dinars populars

Una imatge de la protesta a l'Hospital Clínic de Barcelona

Una imatge de la protesta a l'Hospital Clínic de Barcelona / JORDI GUARDIOLA

És la protesta més important en el camp de la sanitat des de l'inici de les retallades. Els hospitals de Sant Pau i el Parc Taulí ja venen de fer tancaments indefinits que continuen. Avui s'hi ha sumat la Vall d'Hebron, on els metges faran 24 hores de tancada, fins a les 9 del matí de demà, o el Clínic, que ja porta dies amb concentracions diürnes al vestíbul.

Aquest matí han rebut el suport d'un grup heterogeni de manifestants, alguns provinents del Sant Pau, que els ha convidat a convertir la seva tancada en permanent i indefinida.

Els hospitals Joan XXIII de Tarragona i el Verge de la Cinta de Tortosa han fet cadenes humanes, mentre que al de l''Alt Penedès, al de Girona i a Can Ruti, a Badalona, han fet concentracions. Demà, a Granollers, hi faran una tancada de 24 hores fins al matí del divendres.