¿No tienes cuenta?

Regístrate

¿Ya eres usuario?

Entra en tu cuenta

O conéctate con

Els pensionistes surten al carrer per protestar per les pensions

El nou incompliment del PP els complica la vida en un moment en que a casa molts d'aquests jubilats tenen de cop més boques per alimentar

Pensionistes i jubilats concentrats davant de la seu de l'Institut Nacional de la Seguretat Social (INSS), a Barcelona. /

Els pensionistes s'han apropat a la seu de l'Institut Nacional de la Seguretat Social per protestar per la no revalorització de les pensions que, segons criticaven, trenca els acords del Pacte de Toledo.

Els concentrats han accedit a l'interior de l'edifici, on han presentat reclamacions a la Seguretat Social contra la decisió de l'executiu del PP, que va aprovar no aplicar la revalorització de l'1,9% a les pensions, equivalent a la diferència entre l'IPC del mes de novembre (2,9%) i l'1% que ja es va anticipar a tots els jubilats i pensionistes a principis de 2012. Per contra, el govern de l'Estat va decidir aplicar una revalorització del 2% a les pensions inferiors a 1.000 euros i de l'1% a la resta.

Molts d'aquests avis no es queixen només pel que consideren una injustícia, sinó perquè els afecta en el seu dia a dia, que la crisi ha fet molt complicat.

Algunes vídues expliquen que tenen autèntics problemes per subsistir amb la pensió del seus marits. I en la majoria dels casos que hem consultat, al fet que no els revaloritzin la pensió se sumen les retallades mèdiques.

En definitiva, lamenten, s'han passat tota la vida cotitzant per tenir una vellesa tranquila i la realitat és radicalment diferent.

Cargando