Sociedad

Cau el cap dels antiavalots per la càrrega en què una dona va perdre l'ull

Primera víctima política per la càrrega policial a la manifestació que es va celebrar el 14N a Barcelona, on una dona va perdre un ull. El cap dels antiavalots ha dimitit. El conseller d'Interior, Felip Puig, que també va voler renunciar al seu lloc, ha estat ratificat en el càrrec per Artur Mas

ACN

Gairebé un mes exacte després de la vaga general del 14 de novembre, el Conseller d''Interior, Felip Puig, avui ha fet acte de contricció i ha demanat perdó. El Conseller ha rellevat el cap de la unitat antiavalots dels Mossos, Sergi Pla, pels problemes de comunicació que han deixat a Felip Puig amb la credibilitat molt tocada, després de sortir al Parlament ara fa una setmana i mitja, explicant un relat incomplet dels disturbis que es van viure aquell dia a Barcelona. Puig, que també va presentar la seva dimissió, encara que no ha estat acceptada, ha reconegut que a la zona que una dona va perdre un ull, els Mossos van disparar, com a mínim, 7 projectils.

Más información

Pel recompte total, el conseller assegura que aquell 14 de novembre, "els antiavalots van disparar 62 projectils, 7 d'ells entre la Ronda Sant Pere, el Passeig de Gràcia, el carrer Casp, Roger de Llúria i Pau Claris", però cap d'ells, segons Felip Puig, "ni en el lloc ni l'hora on Ester Quintana va perdre un ull".

Puig ha assegurat que quan va comparèixer el 3 de desembre al Parlament va dir "tota la veritat", però reconeix que "no es va donar tota la informació", perquè segons assegura el conseller, "es va focalitzar tant l'atenció en l'episodi de l'Ester Quintana que algú va desestimar altres informacions".

Aquest comandament seria el cap dels antiavalots, el comissari Sergi Pla, de qui Puig ha acceptat la dimissió.

Més enllà del trencament de la cadena d'informació, Puig assumeix "la responsabilitat" i ha assegurat que ha disculpar-se "davant del Parlament i de tota la societat".

Puig també ha explicat que ha posat per dues vegades el càrrec a disposició del President Mas i que ell l'ha ratificat, però no ha esclarit si això implica que NO repetirà com a conseller, una possibilitat que deixa en mans del nou govern.

Continua la incògnita sobre la lesió d'Ester Quintana

Aquest divendres està previst que Esther Quintana torni a declarar demà davant el jutge que instrueix el seu cas. Els dubtes sobre l'origen de la seva lesió es mantenen, i tot apunta que l''exàmen forense serà clau per culpar o exculpar la policia.

Serà aquest exàmen el que haurà de determinar si la lesió d'Ester Quintana és compatible amb l'impacte d''un projectil disparat pels Mossos.

Fonts del cos assenyalen que entre el material que van intervenir aquell 14 de novembre hi ha fones, elàstiques per llançar boles dures, que asseguren que són capaces d''atravessar el casc d''un antiavalot o fins i tot l''escut. Puig ha assegurat que és "el primer interessat" en esclarir que és el que va passar "per humanitat", diu, i perquè "no es culpi més els Mossos" d'una cosa que el conseller està segur que no és responsabilitat seva.

El jutge ha demanat les grabacions de les càmeres de seguretat dels comerços propers a la zona on la noia va perdre l'ull. Puig ha assegurat que posaran tota la informació que disposen "a mans del jutge".

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00