Sociedad

Diàleg si, negociació no

La trobada entre la consellera d'Educació, Irene Rigau, i el ministre Jose Ignacio Wert va servir sobretot per ratificar els punts de discrepància de la Generalitat i el Govern central

ACN

La consellera Rigau va deixar clar davant el Ministre que Catalunya no renunciarà a la immersió lingüística a l'escola i, en cap cas, separarà els alumnes en funció de la llengua, com es fa per exemple a Euskadi. Per això, la Consellera va reiterar al Ministeri la seva petició perquè elimini del text totes les referències al sistema d'immersió. El segon gran bloc de discrepàncies té a veure amb les avaluacions i la definició de les assignatures. La Generalitat va exigir al ministeri que no toqui la seva capacitat per fixar una part dels continguts en totes les matèries, i va reiterar que ha de ser la Conselleria qui ha d'avaluar els alumnes.

A partir d'aquí, Conselleria i Ministeri han acordat que s'intercanviaran informes amb els arguments jurídics que justifiquen les respectives posicions.

Más información

Rigau s'ha mostrat també disposada a participar a la propera conferència sectorial prevista el dia 19, tot insistint que hores d'ara no veu cap perspectiva d'apropament amb el Ministeri. I el ministre Wert també es mostrava obert al diàleg, almenys de paraula.

Un altre conseller, el de cultura, Ferran Mascarell, ha dit que aquesta reforma educativa és només una part de l''ofensiva més àmplia del Govern del PP contra la llengua catalana.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00