Sociedad

Confirmada la condemna al funcionari que tramitava llicències pel seu compte

El Tribunal Suprem ha confirmat la condemna a un funcionari de l'Ajuntament de Barcelona que, d'amagat, durant mesos, va tramitar diverses llicències a establiments al marge de la llei. A canvi rebia sucoses comissions

El condemnat era inspector tècnic de llicències a l'Ajuntament de Barcelona. va utilitzar el seu lloc durant més d'un any per a tramitar llicències d'obertures de locals de forma il·legal.

També quan prèviament havien estat denegades i saltant-se tràmits i requisits legals. A canvi d'aquestes gestions, aquest funcionari i 3 còmplices més, cobraven comissions dels seus clients, que oscil·laven entre els 2.000 i els 4.000 euros.

A aquest lucratiu negoci li donava cobertura legal utilitzant impresos oficials en blanc de l'Ajuntament. Aquests fulls els omplia ell mateix per evitar passar per la tramitació ordinària.

Durant més d'un any va estar tramitant llicències per a diversos hostals, saunes, una clínica i un centre recreatiu. La sala penal del Tribunal Suprem ha confirmat la condemna que ja li va imposar un jutjat de Barcelona: 15 mil euros de multa per a cadascun dels 4 condemnats.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00