¿No tienes cuenta?

Regístrate

¿Ya eres usuario?

Entra en tu cuenta

O conéctate con

El CAREC reclama una administració més eficient i transparent

El CAREC, el Comité de savis convocat pel president Artur Mas, i presidit per Salvador Alemany critica especialment les Diputacions, a les que acusa d'abonar el clientelisme

El Consell Assessor per a la Reactivació Econòmica i el Creixement (Carec) ha lliurat al Govern un nou informe que proposa una visió de l'economia catalana en un escenari de superació de la crisi i que recull 38 objectius, entre els quals destaca una política fiscal independent del cicle polític, ha informat la Generalitat.

El CAREC ha entregat al govern en funcions un document amb les línies mestres que aquest grup d'influents empresaris i experts socioeconòmics consideren que s'han d'encarar a mitjà termini per sortir de la crisi.

Les propostes d'aquesta entitat que presideix Salvador Alemany, giren a l'entorn d'una administració més eficient i transparent. El text és molt crític, per exemple, amb les Diputacions, a les que acusa d'abonar el clientelisme.

Això sí, el document no preveu cap escenari d'una Catalunya amb estat propi, un dels principals debats d'aquesta legislatura.

L'Informe '' Catalunya: visió i objectius econòmics de futur'' està dividit en cinc blocs: capital humà, capital físic, capital tecnològic, capital organitzatiu i capital institucional i social.

En l'àmbit de l'administració pública, també proposa una avaluació sistemàtica de les polítiques públiques, un marc d'ocupació pública més flexible i una administració "orientada als resultats i la transparència", més simple en tràmits administratius i que reforci la lluita contra la corrupció.

Quant a infraestructures i transport, l'organisme presidit per Salvador Alemany ha demanat un augment de la connectivitat de l'Aeroport de Barcelona, ​​reforçar l'estratègia dels ports catalans per ser líders a la Mediterrània i una major participació de la manera ferroviari al'' mixt '' de transport.

El Carec considera necessari un canvi de model de governança en el sistema educatiu, universitari i de salut, on apunta la importància de prioritzar la despesa i introduir noves vies de finançament.

L'organisme també advoca per una combinació eficient dels recursos per garantir el subministrament d'aigua i energia amb costos i preus competitius, així com per la innovació per reinventar els sectors tradicionals.

Ha cridat a la internacionalització del teixit empresarial perquè el seu negoci tingui una major diversificació geogràfica, i ha defensat augmentar la dimensió mitjana de les empreses, que haurien de ser cada vegada més capitalitzades.

Cargando