¿No tienes cuenta?

Regístrate

¿Ya eres usuario?

Entra en tu cuenta

O conéctate con

El fiscal general de l'Estat treu "tota credibilitat" a l'informe fantasma de El Mundo

Avui hem escoltat per fi un contundent posicionament del fiscal general de l'Estat sobre l'informe fantasma que va airejar el diari El Mundo en plena campanya electoral on es feia constar que Artur Mas i la família Pujol tenien comptes milionaris a paradisos fiscals. Eduardo Torres Dulce diu que la Fiscalia no en té cap mena de constància i ha tret tota credibilitat a aquests documents sense autor conegut

La fractura oberta entre els governs central i català preocupa al Ministeri Públic. El garant de la legalitat vigila de prop la consulta sobiranista i la negativa a acatar la futura llei d'educació. Eduardo Torres Dulce ha subratllat que "una llei elaborada pel Parlament s'ha de complir encara que no agradi" i que la consulta es pot fer sempre que no desbordi el marc constitucional.

El fiscal general de l'Estat també s'ha pronunciat sobre la investigació oberta a Iñaki Urdangarin i que està pendent de l'informe de l'Agència Tributària que "si de la seva lectura es desprengués que Iñaki Urdangarín o el seu exsoci han de ser cridats de nou a declarar, els cridarien ".

Eduardo Torres-Dulce també ha parlat de les taxes judicials que han entrat en vigor aquest dilluns. A preguntes de Pepa Bueno, Torres-Dulce ha donat per descomptat que els jutges elevaran "qüestions d'inconstitucionalitat" a propòsit d'aquesta llei, ja que "segons els estudis realitzats a la Fiscalia algunes taxes, sobretot en matèria de recursos, desborden el que preveu la sentència del Tribunal Constitucional de l'any 2002 i dificulten l'accés a la Justícia ".

Les taxes és un dels motius que uneixen tots els operadors jurídics per fer front a les polítiques d'Alberto Ruiz-Gallardón. Les mobilitzacions judicials, segons el parer del fiscal general, "evidentment no responen només a que els hagi tret la paga extra, el malestar, el rebuig i la protesta no giren exclusivament sobre aquest component". La vaga, ha afegit, "no és impensable però no la comparteixo".

Eduardo Torres Dulce: "Algunas tasas desbordan la sentencia del Tribunal Constitucional"

Cargando