Sociedad

CCOO diu que van maquillar les llistes d'espera per la campanya electoral

Comissions Obreres denuncia que el Servei Català de la Salut va accelerar el ritme d'intervencions quirúrgiques just abans de les eleccions per "maquillar" les llistes d'espera. Segons el sindicat, durant la campanya electoral, es van obrir quiròfans a les tardes per poder fer operacions a dojo i fer un rentat de cara al sistema sanitari

ANA FUENTES

Reduir les llistes d'espera amb motiu de la campanya electoral. Els sindicats denuncien un "rentat de cara" de la cua que hi havia per poder passar pel quiròfan per poder-ne treure rèdit a les urnes.

Treballadors de la sanitat pública expliquen que l'u d'octubre des del CatSalut es va oferir poder fer operacions a les tardes a diferents hospitals catalans, tenint en compte que la majoria de quiròfans només funcionen al matí a causa de les retallades.

Ho atribueixen a una maniobra política per poder reduïr les llistes d'espera i posar el comptador a zero de totes les intervencions que hi havia pendents anteriors al 2012.

Más información

A l'hospital Joan XXIII de Tarragona, les intervencions eren de pròtesi de genoll i colesistectomies (de vesícula biliar).

Hi ha pacients que feia més de dos anys que s'esperaven. En tots els casos hi havia, com a mínim, tres metges treballant cada tarda, cobrant uns 300 euros aproximadament per cap.

Mas diu que les retallades vindran per Sanitat, Educació i Serveis Socials

00:48

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/20121201csrcsrnac_11.Aes/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00