Sociedad

Avui es constitueix el nou Parlament

Els 135 diputats ocuparan per primer cop els escons, alhora que escolliran els 7 membres de la mesa

ACN

Serà una mesa més plural que la que deixem enrera, amb 5 partits representats. A diferència de l'anterior legislatura, en què només CiU, PSC i PP eren presents al màxim òrgan de Govern de la cambra, ara també hi entren ERC i ICV. A la presidència, repetirà Núria de Gispert, d'Unió Democràtica. Per tant, CIU perd la majoria absoluta a la mesa però manté la presidència. Les vicepresidències se les reparteix amb ERC. Les 4 secretaries recauen sobre PSC, PP, CIU i IC.

La sessió constituent del Parlament començarà a les 11 del matí. Un cop acabada, la pta iniciarà una protocolària ronda de contactes amb tots partits per acabar proposant un candidat a la Presidència pel debat d'investidura.

Más información

Els plans inicials eren que aquest ple se celebrés aquest dijous i divendres. Però el President en funcions, Artur Mas, ja ha manifestat aquest cap de setmana que prefereix deixar-lo per més endavant, si no tanca abans l'acord amb ERC. Un cop constituït el Parlament, hi ha 10 dies hàbils per celebrar la investidura. Descomptant els caps de setmana i dies festius hi ha temps fins el 4 de gener.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00