Sociedad

Més batudes nocturnes de senglars

La Generalitat està disposada a augmentar el nombre de batudes nocturnes per reduir la població de senglar a les comarques de Girona. Aquest estiu se n'han fet 9 -el triple que el 2011- i han permès caçar 128 animals amb una efectivitat molt alta

Una batuda de senglars a les comarques de GironaACN

Unió de Pagesos segueix defensant que només un canvi de la llei de caça podrà posar fre a l'expansió d'aquest animal

Les 9 batudes es van concentrar als mesos de juny, juliol i agost i es van fer a Sant Martí de Llémena, Sant Miquel de Campmajor, Santa Cristina d'Aro i Mières. En cada operatiu nocturn, a part de caçadors, hi van participar entre 5 i 6 agents rurals i 1 o 2 vehicles de l'administració. Es van matar 128 porcs, majoritàriament truges, i, segons el director territorial d'Agricultura, Jordi Aurich, es va fer blanc al 80 per cent dels animals que es van localitzar.

Más información

Aurich diu que les nocturnes són operatius d''últim recurs per reduir la població en punts molt concrets i quan provoquen danys als conreus i que tenen un alt cost per l'administració. Malgrat tot, diu que la Generalitat està disposada a fer-ne més l'any que ve, si cal.

El posicionament de la Generalitat sembla insuficient a Unió de Pagesos. El sindicat ha tornat a demanar en l'últim consell territorial de caça una revisió de la llei de caça, que data de 1970 i que consideren insuficient per abordar un problema que, diuen, s''escapa de les mans.

Segons Unió de Pagesos, la meitat de l'alimentació dels senglars la troben als seus camps de conreu i aquest percentatge augmenta fins el 70% en època d'estiu.

Raül Muxach

Raül Muxach

En Ràdio Girona desde 1998. Redactor de informativos y narrador de partidos de futbol y baloncesto.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00