Sociedad

Absolen l'exalcalde i un exregidor de Castellet i la Gornal

Els dos estaven acusats d'estafar una quinzena de veïns venent-los uns terrenys on estava prohibit urbanitzar, però el Tribunal considera que no ha quedat provat que participessin de cap manera en les operacions ni tampoc que se'n beneficiessin

L'Audiència de Barcelona ha absolt l'exalcalde socialista de Castellet i la Gornal i el regidor d'Urbanisme acusats d'estafar una quinzena de veïns venent-los terrenys on estava prohibit urbanitzar. Els afectats van estar dues dècades sense poder tocar els terrenys o amb la incertesa de saber què passaria amb casa seva, però el cas va quedar diluït perquè l'Ajuntament va acabar per legalitzar fa poc les parcel·les.

El tribunal considera que l'exacalde i l'exregidor d'Urbanisme, ja retirats de la vida política, "no són qui van vendre les parcel·les", sinó que ho va fer una promotora immobiliària i considera que durant el judici no ha quedat provat que els dos màxims representants del consistori intervinguessin de cap manera"en les operacions ni se'n beneficiessin".

L'Audiència tampoc es pronuncia sobre el fet que el consistori no actués contra la construcció i la compreventa d'uns terrenys no urbanitzables, perquè considera que no és l'objecte del procès.

El judici es va celebrar aquest octubre passat, 20 anys després dels fets, quan molts dels propietaris originals ja s'havien venut les parcel·les afectades.

Als pocs que van aguantar dues dècades sense saber si podien continuar o no a casa seva, l'Ajuntament els va acabar recalificant els terrenys recentment per entrar-los a la legalitat.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00