¿No tienes cuenta?

Regístrate

¿Ya eres usuario?

Entra en tu cuenta

O conéctate con

La Cambra de Comerç diu que l'Estat deu a Catalunya 2.600 milions en infraestructures

Segons la Cambra és una xifra que ha anat creixent any rere any i que encara no ha parat de fer-ho

Una imatge de les obres de l'AVE a Girona /

De fet, segons el president de la Cambra de Comerç, Miquel Valls, els pressupostos de l'Estat per al 2013 contemplen només 1200 milions d'euros, quan li'n pertocarien gairebé 2000 si s'apliqués correctament la disposició addicional tercera de l'estatut. Valls assegura que la situació és preocupant perquè el dèficit d'infraestructures s'està agreujant.

El president de la Cambra ha afegit que normalment només s'executa el 70 per cent del que està pressupostat i que per tant la inversió per 2013 podria quedar per sota dels 900 milions.

La paralització de l'obra pública i de la construcció de pisos ha fet caure en picat el consum de ciment a Catalunya. Segons dades de la patronal d'aquest sector, en els darrers 12 mesos s'ha utilitzat menys ciment que el que es va fer servir l'any 1965.

La xifra és especialment preocupant si tenim en compte que en aquell moment la població de Catalunya no arribava als 4 milions i mig de persones. Les cimenteres catalanes operen actualment al 27 per cent de la seva capacitat.

Cargando