¿No tienes cuenta?

Regístrate

¿Ya eres usuario?

Entra en tu cuenta

O conéctate con

Menys risc d'accident a les carreteres

El descens de la mobilitat degut a la crisi i la millora d'algunes vies ha rebaixat més d'un 4 per cent el risc de patir un accident a les carreteres catalanes amb més circulació. Ho diu un estudi del RACC, que també reflecteix que Girona i Barcelona concentren els trams més perillosos

L'estudi reflecteix que el risc de patir un accident mortal o molt greu a les carreteres catalanes ha baixat un 4'2% en el període de 2009 a 2011. Ara mateix els quilòmetres amb risc molt elevat o elevat representen un 11 per cent del total de la xarxa viaria, mentre que en el període del 2001 al 2003 eren el 39 per cent.

La demarcació amb més quilòmetres de risc és Girona, i Tarragona la que menys. En aquest estudi no apareix cap carretera de mobilitat elevada com a punt negre. Sí que hi ha quatre trams amb un risc elevat, que són la BV-2.041, de Gavà a Begues; la C-14, a Lleida, del Coll de Nargó a Adrall; la BV-5.001 de Vilanova del Vallès a La Roca del Vallès; i la BV-4.608, de Sant Hipòlit de Voltregà a Manlleu, a Osona.

No hi apareixen vies com la N-II o la C-58, ja que tot i que registren un gran nombre d'accidents, el volum de trànsit també és molt elevat. El president del RACC, Sebastià Salvadó, ha destacat que les vies amb més risc solen ser carreteres secundaries i de doble sentit.

L'estudi EuroRAP l'assignatura pendent són les motos. Mentre la sinistralitat dels cotxes ha baixat gairebé un 70% en els darreres 8 anys, la de les motos només ho ha fet un 17%.

Les vies amb més risc pels motociclistes es concentren a les entrades a la ciutat de Barcelona, com les rondes, la C-31 o la C-58.

Cargando