Directo

CONSEJO DE MINISTROS El Gobierno aprueba un plan para indemnizar a las víctimas de abusos sexuales en la Iglesia cuyos casos estén prescritos

Sociedad

Mas desafia Rajoy amb un impost sobre dipòsits bancaris

La Generalitat de Catalunya ha desafiat avui al Govern central amb la de creació d'un "impost sobre els dipòsits a les entitats de crèdit", amb el qual es proposa recaptar 500 milions d'euros a l'any

ACN

D'aquesta manera, la Generalitat ha sortit al pas de la decisió del Govern, anunciada la setmana passada, de crear un impost estatal del 0% sobre els dipòsits en els bancs.

El Govern pretenia amb això evitar que cada autonomia pugui tenir una taxa pròpia, com ja passa a Extremadura, Canàries i Andalusia, mentre que el portaveu del Govern, Francesc Homs, ha justificat aquest nou tribut per "blindar aquest espai fiscal" davant una "maniobra lletja "com la del Govern, al qual la Generalitat acusa de tancar-li el pas a qualsevol via per obtenir ingressos.

Más información

El govern català ha adoptat aquesta mesura en un moment en què a més CiU negocia amb ERC un acord de governabilitat a Catalunya que ja incloïa la mesura aprovada avui, una qüestió que guarda "relació", segons ha admès Homs en la roda de premsa posterior al Consell Executiu.

La setmana passada el Govern ja va acusar el Govern espanyol de "sabotatge legal" als seus ingressos en portar l'euro per recepta al Tribunal Constitucional, una mesura amb la qual l'executiu català buscava reduir el dèficit públic.

Homs ha assegurat que com la mesura del Govern espanyol es va anunciar però encara no està aprovada, el Govern té un mes de marge per convalidar el decret sobre els dipòsits bancaris al Parlament català i mantenir així el seu marge competencial sobre aquest assumpte.

"Formalment aquesta normativa (espanyola) no existeix i això ens permet anticipar", ha argumentat Homs, que ha insistit a acusar el Govern d'intentar "neutralitzar" la creació d'un tribut d'aquestes característiques.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00