¿No tienes cuenta?

Regístrate

¿Ya eres usuario?

Entra en tu cuenta

O conéctate con

ENTREVISTA A 'HOY POR HOY'

Homs: "Davant la democràcia no es poden llançar amenaces"

El portaveu del Govern català adverteix a Rajoy que prevaricarà si tanca el Fons de Liquiditat per raons polítiques i afirma a la SER que'' el Govern espanyol ni fa ni deixa fer''

El portaveu del Govern, Francesc Homs, en una imatge d'arxiu /

Pepa Bueno ha entrevistat el portaveu del Govern català, Francesc Homs, en un programa especial des del museu del Gas de Sabadell (Barcelona), un dia després que els líders de CiU, Artur Mas, i d'ERC, Oriol Junqueras, escenificaran la signatura de l'acord de governabilitat, que inclou el compromís de la convocatòria d'una consulta sobre l'autodeterminació de Catalunya abans de 2014, i el mateix dia en què comença la investidura de Mas al Parlament.

Homs ha respost a les'' amenaces'' de l'Executiu de Rajoy de prendre mesures si el referèndum es porta a terme. '' Nosaltres tenim tota la disposició al diàleg que calgui'', ha assegurat el portaveu del Govern. '' Però davant la democràcia no es poden llançar amenaces'', ha replicat a la vicepresidenta Sáenz de Santamaría, que avui ha destacat que la consulta prevista per al 2014 "és il · legal" i el Govern té les eines per poder frenar-la.

Segons el parer d'Homs,'' l'estatut d'autonomia, que és una llei espanyola, preveu que la Generalitat de Catalunya té competència exclusiva per celebrar consultes''. '' I aquesta es celebrarà'', ha insistit.

Homs també ha advertit al Govern que si li tanca l'accés al Fons de Liquiditat Autonòmica (FLA) per raons polítiques "estarà prevaricant", i el Govern actuaria contra aquesta decisió.

"El que plantegem CiU, ERC i altres forces és simplement preguntar al poble català", de manera que la resposta que ha tingut el Govern no és de rebut.

Francesc Homs: "Ante la democracia no se pueden lanzar amenazas"

Cargando