¿No tienes cuenta?

Regístrate

¿Ya eres usuario?

Entra en tu cuenta

O conéctate con

Advocats contra els desnonaments

Els advocats de Barcelona es mobilitzen per impulsar un canvi legislatiu que eviti que les peticions de desnonaments arribin als jutjats

Imatge d'una protesta de la Plataforma d'Afectats per la Hipoteca /

Els lletrats proposen que els ciutadans sense ingressos puguin saldar el deute retornant tots els diners i béns que puguin en 5 anys. Un cop fet això quedarien en pau amb les entitats

La idea és introduir una sèrie de canvis, no a la pròpia llei, sinó als procediments per aplicar-la. El més important, segons ha explicat el degà del Col·legi d'Advocats de Barcelona, Pedro Yúfera, és crear "comissions de sobrendeutament" que avaluïn "cas per cas" el deute dels ciutadans que corren risc de perdre la casa.

A partir d'aquí els advocats plantegen modificar alguns aspectes processals perquè l'afectat pugui denunciar les clàusules abusives que li van imposar i pactar la millor sortida: la principal, segons ha explicat el professor de Dret Processal, Christian Herrera,"considerar el desnonat un deutor de bona fè", admetre que pugui retornar tot el deute possible durant 5 anys i després condonar-li la resta.

Amb aquesta comissió, segons Herrera,s'evitaria la via judicial que comporta tres problemes, "la rigidesa de la llei concursal", "la saturació dels jutjats" i "la manca de garanties" de la llei actual, que fa que l'afectat sorti del procès mantenint part del deute amb l'entitat i convertint-se, en paraules d'Herrerra en un "mort civil".

Els advocats també plantegen altres mesures, com ara reservar un 30 per cent dels habitatges que integrarà el Banc Dolent per destinar-los en règim de lloguer a les persones en risc d'exclusió social.

El document s'entregarà als partits polítics i la seva aplicació dependrà de la voluntat d'aquests, tot i que el termini és curt, perquè el període d'al·legacions a la llei es tanca aquest mateix cap de setmana.

Cargando