¿No tienes cuenta?

Regístrate

¿Ya eres usuario?

Entra en tu cuenta

O conéctate con

El cas Mercuri, 30 dies més sota secret de sumari

Segons ha sabut la SER, l'objectiu és disposar de més temps per poder contrastar la documentació intervinguda amb les declaracions dels detinguts i imputats

Notícia que els avança la SER. El jutge que instrueix el cas Mercuri ha decidit prorrogar un mes més el secret de sumari per analitzar l'abundant documentació i indicis que han recollit els Mossos. El magistrat demana expressament a la policia que centri els seus esforços en tot allò que té a veure amb aquesta presumpta trama corrupta i prescindeixi d'allò que podria afectar la intimitat o la reputació dels imputats.

En una providència a la qual ha tingut accés la SER, el jutge del cas Mercuri ha ordenat als Mossos que bolquin i clonin el contingut dels ordinadors i dispositius electrònics que van intervenir a la quarantena de detinguts i imputats en la presumpta trama de corrupció, tots ells en llibertat amb càrrecs.

El que vol el jutge és contrastar tota la informació intervinguda amb les declaracions dels implicats per recollir noves proves sobre la presumpta trama de corrupció.

L'instructor demana als agents que l'anàlisi de la informació emmagatzemada en aquests dispositius es faci procurant no interferir en la intimitat dels implicats, és a dir, que es descarti tot allò que no tingui a veure amb el cas.

De fet, el jutge recomana evitar les "inspeccions inútils" i prendre "tot tipus de precaucions" per "no comprometre la seva reputació", "respectant els seus secrets si no interessen per la investigació".

Un cop fet aquest buidatge, els aparells, que són mòbils, ordinadors i dispositius electrònics, es retornaran als seus propietaris.

Molts d'ells, segons fonts properes a la investigació consultades per aquesta emissora, han demanat aquesta possibilitat, al·legant que sense aquests dispositius tenen els negocis parats.

En un altre auto, el jutge també ha demanat a les diferents administracions públiques sota sospita que li validin si tots els implicats continuen exercint els càrrecs pels quals estan imputats.

Cargando