¿No tienes cuenta?

Regístrate

¿Ya eres usuario?

Entra en tu cuenta

O conéctate con

Un capo de la màfia marsellesa manava des de Castelló d'Empúries

La Guàrdia Civil a Catalunya i la Policia Nacional Francesa han detingut el líder del clan marsellès al país veí i el cap de la màfia corsa a La Jonquera

Cocaïna intervinguda a París per la Guàrdia Civil /

El mafiós marsellès detingut fa uns dies a França vivia des de fa anys en una masia a Castelló d'Empúries on tenia un restaurant, que feia servir com a punt de reunió amb altres membres del clan. Avui hem sabut que la Guàrdia Civil ha detingut també a La Jonquera el cap de la màfia corsa que s'havia sumat a la xarxa de Marsella per poder portar grans quantitats de droga des de Sudàmerica.

Alguns dels mafiosos feien 400 quilòmetres des de França per reunir-se durant 5 minuts amb el cap del clan, que els donava algunes ordres i tornaven després cap a Marsella. És només una de les desenes de proves que la Guàrdia Civil ha acumulat en els últims tres anys contra aquestes dues organitzacions. El líder dels marsellesos s'havia instal.lat amb la seva família a Castelló d'Empúries i tenia el restaurant Les Voltes com a tapadora. A més, feia sabons i cultivava olives. Tot plegat, per amagar l'activitat real d'un històric de la màfia, Raymond Mihiere, de 61 anys conegut com el Xino. La policia marsellesa el va detenir a finals de novembre a França. La Guàrdia Civil havia arrestat uns dies abans a La Jonquera al capo de la màfia corsa, Laurent Fiocconi de 71 anys conegut com el Mag perquè era capaç de convertir dos quilos de cocaïna en 4.

L'èxit de l'operació, segons el comandant de la Guàrdia Civil, cap de la Policia Judicial a Catalunya, José Daniel Baena és que han aconseguit salvar la frontera i dos sistemes judicials diferents, que els grups organitzats coneixen i utilitzen per evitar ser processats: "Gent que aprofitant la cobertura que dóna treballar a cavall de la frontera organitzava les seves activitats sabent que els sistemes processals dels dos països són diferents, però amb aquest equip conjunt entre nosaltres i la policia francesa hem aconseguit superar-ho, trobar proves i detenir-los".

Segons la Guàrdia Civil, els dos clans tenien capacitat per traficar partides de 420 quilos des de Sudamèrica. Ara ja començaven a fer plans per obrir un prostíbul a les comarques de Girona.En els tres anys que ha durat la investigació, hi ha hagut en total 30 detinguts, 2 a Catalunya, entre ells el capo de la màfia corsa. Els agents no han donat a conèixer fins ara aquest operatiu perquè un dels integrants de l'organització estava segrestat al Perú per una banda amb qui havia fer negocis per traficar 26 quilos de cocaïna, que van ser interceptats a l'aeroport de Paris. Durant aquests anys s'ha intervingut també 60 quilos d'haixix a França i 6 de cocaïna a Argentina.

Cargando