Sociedad

Artur Mas demana diàleg als seus consellers

El President de la Generalitat, durant la presa de possessió del nou govern, ha dit que vol un govern de paraula i no de sorolls

Ramon Espadaler i Felip PuigACN

El nou gabinet, amb un conseller més que l'anterior executiu, té com cares noves el president del comitè de govern d'Unió Democràtica de Catalunya (UDC), Ramon Espadaler com a conseller d'Interior, l'alcalde de Figueres (Girona), Santi Vila, al capdavant de Territori i Sostenibilitat, Neus Munté (Benestar i Família) i Germà Gordó en Justícia.

Francesc Homs és un dels homes forts del nous executiu, com a conseller de Presidència, Joana Ortega es manté com a vicepresidenta i Felip Puig deixa Interior per assumir Empresa i Ocupació.

Completen l'executiu Andreu Mas-Colell (Economia i Coneixement), Irene Rigau (Ensenyament), Boi Ruiz (Salut), Ferran Mascarell (Cultura) i Josep Maria Pelegrí (Agricultura), tots ells amb la mateixa responsabilitat que en l'anterior govern.

Les noves incorporacions de l'executiu són cares conegudes de l'entorn del propi Artur Mas o de Convergència i Unió.

Francesc Homs, ha estat aquests darrers 2 anys portaveu i secretari general de la Presidència, forma part del nucli dur del partit juntament amb Oriol Pujol i Josep Rull.

De la seva banda, Germà Gordó va ser gerent de Convergència Democràtica i ha ocupat el càrrec de secretari de govern durant la passada legislatura. Tant Homs com Gordó formen part de l'anomenat "pinyol", és a dir, són molt propers a Mas i fins i tot durant l'anterior legislatura hi ha qui diu que van tenir més capacitat de fer i desfer que alguns consellers.

Santi Vila s'estrena en la política a nivell nacional. Prové del món municipal i fins ara ha estat alcalde de Figueres. Neus Munté ha estat secretaria de Politica Institucional de la UGT de Catalunya i, actualment, diputada per CiU al Parlament de Catalunya.

Per part d'Unió Democràtica, Ramon Espadaler, és president del Consell Nacional del partit democristià, un .home de màxima lleialtat i confiança de Duran i Lleida.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00