Deportes

Mort sobtada d'un gimnasta quan feia una travessia nocturna

Andreu Vivó va morir diumenge, als 34 anys d'edat, d'una aturada cardíaca. El rescat es va veure dificultat per estar en una zona només accessible a peu

El gimnasta Andreu Vivó va morir la nit d'aquest diumenge de forma sobtada als 34 anys després de patir una aturada cardíaca al turó del Collbaix a Sant Joan de Vilatorrada.

Segons també ha explicat a la seva pàgina web la Federació Catalana de Gimnàstica, que ha expressat el seu condol, Vivó va morir sobtadament en patir una aturada cardíaca practicant una de les seves aficions, l'esport de muntanya.

L'esportista es feia una travessia nocturna amb un company i va començar a trobar malament, el que va motivar que el seu company truqués cap a les 22.00 hores al telèfon d'emergències 112,.

Es trobaven a la zona del Pedregar, inaccessible amb vehicle i també ho va ser amb helicòpter medicalitzat perquè era de nit, cosa que va obligar la policia, un metge del Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) i els Bombers de la Generalitat un dificultós i llarg rescat a peu.

Más información

El jove va ser baixat amb una llitera dels Bombers i reanimat durant el trajecte pel metge del SEM, però va morir pel camí, segons les mateixes fonts policials, i a l'Hospital Sant Joan de Déu de Manresa no va poder fer res per la seva vida .

Vivó, nascut a Barcelona però que havia fixat la seva residència a Manresa, va participar amb l'equip espanyol de gimnàstica en els Jocs Olímpics de Sidney de 2000, i va guanyar quatre medalles entre els Jocs Mediterranis de Tunísia (2001) i d'Almeria (2005).

A Tunísia, va obtenir la plata en paral.leles i barra fixa, i el bronze en el concurs d'homes per equips, i a Almeria, l'or en el concurs d'homes per equips, segons recull el Comitè Olímpic Espanyol (COE) en la seva fitxa.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00