Sociedad

L'oposició critica el missatge de Cap d'Any de Mas

PSC, Partit Popular i Iniciativa creuen que el discurs social que ahir va pronunciar Artur Mas en el seu missatge de comiat al 2012 és postís, una concessió als nous aliats de Convergència i Unió al Parlament, Esquerra Republicana

PSC i Iniciativa retreuen a Mas que ara agafi la bandera social després de dos anys de retallades. Jaume Collboni, portaveu socialista, ho explicava d'aquesta manera: "Nosaltres pensem que el que vam escoltar al President Mas era més aviat una concessió als seus nous socis de govern quer no pas fruit d'una convicció d'allò que s'ha de fer. Ho podia fer quan governava, aquesta dos anys, i no ho va fer. Per tant pensem que és una concessió als seus nous socis i no fruit d'una reflexió, o una rectificació o d'una convicció profunda"

De la seva banda, l'ecosocialista Dolors Camats diu que va ser un discurs amb poca ètica: "és incompatible parlar de justícia i cohesió social i ser sord al que diu al carrer". Camats tam,bé ha lamentat que el discurs del president "no va fer cap menció a la necessitat de regenerar políticament les institucions, de lluitar contra la corrupció, el frau fiscal o d'emprendre mesures de radicalitat democràtica i de transparència".

El popular Enric Millo denuncia que és un discurs que busca agradar al nou soci, Esquerra. Segons Millo, no es pot vincular el benestar social amb la independència: "No es pot parlar de cohesió social quan estem parlant de portar Catalunya a la divisió entre catalans i amb espanyols. La cohesió social no va gens lligada a la confrontació ala que ens aboca el projecte independentista de Convergència i Unió, teledirigit amb comandament a distància des de la seu d'Esquerra Republicana de Catalunya"

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00