Sociedad

36 detinguts per robatoris a urbanitzacions de l'Alt Empordà

Els Mossos d'Esquadra han detingut 36 persones l'últim mes i mig per robatoris, bàsicament, en segones residències de Roses i Empuriabrava. La meitat dels detinguts eren persones que no tenien antecedents. La policia entén que la crisi ha portat més gent a delinquir. 6 d'aquests detinguts ja han ingressat a la presó

Un dels controls muntats pels Mossos d'Esquadra i la Policia Local de RosesACN

La policia va notar un repunt dels assalts a cases durant els mesos d'octubre i novembre i van intensificar els controls i la vigilància en aquesta zona de l'Alt Empordà on es donen situacions com la d'una urbanització amb 500 habitatges però en la que, a l'hivern només hi viuen 2 o 3 veïns.

L'increment del nombre de delictes el xifren en un 15% respecte al mateix període de l'any passat i es concentra a Roses i a Empuriabrava. El cap de l'àrea bàsica policial de Roses, Gabriel García, ha explicat que la meitat d'aquests 36 detinguts és gent que no havia estat mai fitxada i això els fa pensar que la crisi hi té alguna cosa a veure.

Només a dos d'aquests detinguts que no havien estat mai fitxats els imputen 27 assalts. Són dos joves de 20 i 21 anys de nacionalitat marroquina amb residència a Roses. Aquesta és una altra característica d'aquests delinqüents: es dediquen a assaltar cases de veïns perquè la majoria tenen la residència a Roses o Empuriabrava o a tots dos llocs a l'hora i a alguns els van enxampar in fraganti gràcies a una major col·laboració ciutadana.

També s'han detingut 5 persones que la policia considera Punts Vermells, persones a les que es busca per delictes anteriors.

Raül Muxach

Raül Muxach

En Ràdio Girona desde 1998. Redactor de informativos y narrador de partidos de futbol y baloncesto.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00