Economía y negocios

L'AVE arribarà a Girona i Figueres el 9 de gener

El viatge entre Barcelona i Girona amb abonament pot costar com a molt barat 6,15 euros i el recorregut durarà 37 minuts.

Aspecte actual del Parc Central, amb la llosa de l'estació del TAV i dels autobusos, i on s'aixecarà el vestíbul de l'estació provisional del TAVACN

RENFE posa avui a la venda els bitllets i els abonaments. La inauguració oficial es farà dimarts que ve, un dia abans de la posada en servei, amb la presència del Príncep Felip, Mariano Rajoy i Artur Mas.

A partir de dimecres que ve 9 trens d'alta velocitat connectaran Figueres i Girona amb Barcelona i tots menys 1 continuaran el seu recorregut fins a Madrid. En sentit contrari també n'hi haurà 9 i dos d'ells permetran enllaçar amb els serveis TGV amb París.

Más información

En els enllaços entre Barcelona i Girona, RENFE aplicarà un nou sistema. No hi haurà trens AVE i trens AVANT com passa en la línia Barcelona-Madrid, sinó que en un mateix tren hi haurà places d'AVE, o sigui de llarg recorregut, i places AVANT, de mitja distància.

De quins preus estem parlant? Per anar de Barcelona a Girona el preu més barat que podem pagar és 6 euros amb 15 cèntims si ens comprem un abonament de 50 viatges. Si agafem una targeta de 10 viatges que és la que s'utilitza més, el preu és de 6,91 euros per trajecte i un bitllet senzill costarà 15 euros amb 70 cèntims.

Si parlem del recorregut Barcelona-Figueres, el preu més baix serien 7 euros amb 92 cèntims de l'abonament de 50 viatges, 8,89 euros si s'utilitza la targeta de 10 viatges i 20 euros amb 20 cèntims el bitllet senzill.

En el cas del trajecte Girona-Figueres el cost és de 2,95 euros per viatge amb la Targeta de 10.

Durant els dos primers mesos de funcionament, RENFE posa a la venda 60 mil places promocionals, a preus reduïts, que permetran viatjar des de Figueres i Girona fins a Madrid permensy de 40 euros. La tarifa general, fora de promocions costarà més de 125 euros.

Els bitllets i abonaments es posen avui a la venda.

Quant de temps ens estalviarem? El recorregut entre Girona i Barcelona es farà en 37 minuts i entre Figueres i Barcelona en 53 minuts. El recorregut entre Girona i Madrid durarà 3 hores i mitja i el temps de viatge entre París i Barcelona es redueix en una hora.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00