Economía y negocios

ACCIONA hauria de quedar fora de l'adjudicació d'Aigües Ter-Llobregat

Una resolució administrativa apunta que en l'adjudicació s'han vulnerat els principis de no discriminació i competència

L'Òrgan Administratiu de Recursos Contractuals (un organisme adscrit a la Generalitat) resol així el recurs presentat per AGBAR contra l'adjudicació de la gestió d'Aigües Ter-Llobregat a ACCIONA. Segons la resolució que té data del 2 de gener, en el procés que va acabar guanyant aquesta empresa, es van vulnerar els principis d'igualtat, no discriminació i competència.

La qüestió és que el plec de condicions del concurs establia que les obres de millora del subministrament d'aigües s'havien de fer en el termini màxim de 10 anys.

En el seu projecte, Acciona va situar l'horitzó de les obres molt més enllà d'aquest termini. L'òrgan administratiu considera que Acciona hauria d'haver quedat exclosa directament del concurs perquè modificar el termini de les obres significa a la pràctica canviar també el preu que aplicarà l'empresa concessionària.

Más información

Dit d'altra manera, fer les obres en més temps del previst li permetia a acciona oferir un preu més barat de l'aigua. Per això, conclou que acceptar l'oferta d'acciona atempta contra els principis d'igualtat i competencia que han de regir els concursos públics.

Aigües de Barcelona va denunciar ja fa gairebé 2 mesos que en l'adjudicació hi havia hagut tracte de favor a ACCIONA i que aquesta empresa havia presentat una oferta econòmica impossible. Ara es consideren satisfets per aquesta resolució.

El departament de territori assegura que els seus serveis jurídics estan estudiant les implicacions que té aquesta resolució que tanca la via administrativa. ACCIONA insisteix en què ha complert els termes del concurs i que té la possibilitat de recórrer al contenciós administratiu.

La signatura de l'adjudicació es va fer el passat 27 de desembre i permet a la Generalitat comptabilitzar dins de l'exercici del 2012 300 milions de la privatització d'aquesta empresa.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00