¿No tienes cuenta?

Regístrate

¿Ya eres usuario?

Entra en tu cuenta

O conéctate con

Adéu a Broggi

Multitudinari comiat a Moisès Broggi a Barcelona. Centenars de persones s'han acostat al tanatori de les Corts per dir adéu al metge humanista, que aquesta tarda serà enterrat a Port de la Selva, a l'Alt Empordà, amb una cerimònia molt més íntima

Imatge d'arxiu de Moisès Broggi /

Centenars de persones han deixat petita avui la sala del cementiri de Les Corts, en un l'últim adéu que la societat civil i política han volgut donar al Doctor Moisès Broggi. 104 anys de vida resumits per un dels seus néts, l'Oriol: "És molt difícil definir a l'avi. Per nosaltres era un avi molt proper, molt amable i molt murri. Quan érem petits treballava molt, però com que ha tingut una vellesa tan llarga, ha pogut fer d'avi i de pare, molt amable i molt proper, amb moltes ganes. Era una persona molt carinyosa"

Demana seguir amb el seu llegat la Presidenta d'Òmnium Cultural, la Muriel Casals: "La llavor, el gra, quan és mort, es posa dins de la terra però no es mort del tot. Germina, fructifica i deixa un arbre, un futur. Això és el que ens ha deixat el doctor Broggi. Ens ha deixat una llavor meravellosa que ara nosaltres hem de regar i fer fructificar"

A la sortida de la cerimònia, el president de la Generalitat, Artur Mas, ha destacat que amb la mort de Broggi "ens deixa una persona amb 104 anys de bondat i saviesa". "Era un dels fars de llum que val la pena que tots retinguem i ens puguem guiar per la seva freqüència", ha dit el president. Mas, a més, ha convidat els catalans a fer "el millor reconeixement possible" al doctor "no oblidant el seu exemple i el seu camí". "Espero que el seu mestratge i exemple serveixin de camí per la nostra societat i la humanitat sencera", ha sentenciat.

Els expresidents de la Generalitat Jordi Pujol i Pasqual Maragall hi ha acudit acompanyat per les seves esposes, Marta Ferrusola i Diana Garrigosa, respectivament. L'Ajuntament de Barcelona ha estat representat pel seu alcalde, Xavier Trias, així com per la regidora Francina Vila.

El President Pujol també ha tingut paraules de reconeixement, centrades sobretot en els valors personals de Moisès Broggi: "El doctor Broggi era un home elegant, un home senyor en el sentit espiritual de la paraula. No era barroer, no era envejós ni brusc. Era un home amb una gran finor d'esperit. El gran missatge que ens deixa, el seu gran patriotisme, la seva gran, profunda, radical estimació per Catalunya, era que actuava en tot amb delicadesa, amb consciència, amb respecte dels altres"

L'adéu multitudinari d'aquest matí a Barcelona contrasta amb l'enterrament que es faràal Port de la Selva, a l'Alt Empordà. Per exprés desig de la família, serà una cerimònia en estricta intimitat.

Mort Moisés Broggi el "metge petit i valerós" de "Per qui repiquen les campanes" (31/12)

Cargando