¿No tienes cuenta?

Regístrate

¿Ya eres usuario?

Entra en tu cuenta

O conéctate con

La N II es confirma con la carretera més perillosa

Segons l'estadística de Trànsit, que acabem de conèixer la Nacional 2 és la carretera més perillosa que travessa Catalunya i amb diferència. 57 persones hi han mort o han quedat ferides al llarg del 2012. La segueixen la C55 amb 37 i a la C25, l'Eix transversal, amb 33

Un accident a la Nacional II al seu pas per Girona /

D'entrada els accidents en general han augmentat més d'un 4 per cent, però el nombre de víctimes mortals s'ha reduït gairebé un 5 per cent. Si ens fixem en les carreteres que tenen més accidentalitat el guió no canvia. Són les de sempre i el rànquing l'encapçala la Nacional 2.

L'AP-7 per volum de trànsit és la carretera on hi ha hagut més accidents amb ferits greus, 68 en total, però els sinistres amb les conseqüències més tràgiques continuen sent la Nacional 2 amb 15 persones mortes igual com la C-55 o l'Eix Transversal, amb 10.

L'estat de la carretera hi té un pes important, especialment a la nacional 2 al seu pas per les comarques de Girona. El Servei Català de Trànsit reconeix que les condicions d'aquesta via no ajuden però el conseller d'Interior, Ramon Espadaler insisteix, com ja feia l'anterior executiu, que la reivindicació per la seva millora depèn d'un altre departament, el de territori, encapçalat ara per l'ex alcalde de Figueres, Santi Vila, coneixedor del seu mal estat.

Les sortides de via han augmentat un 60 per cent en els accidents de trànsit que hi ha hagut durant el 2012. En total han mort 196 persones i un miler més han patit ferides greus. El nombre de ferits greus ha augmentat respecte el 2011, un dels motius, segons trànsit és que es fa servir menys el cinturó i el casc, fet que incrementa les lesions. Hi ha altres motius que expliquen aquestes dades; un repunt de la velocitat en hora punta al matí i a la tarda, un 2 per cent, aprofitant que hi ha hagut un descens del nombre de vehicles degut a la crisi. I un altre motiu; els cotxes porten més passatge.

Els atropellaments mortals pugen un 50 per cent, una dada alarmant. També crida l'atenció l'augment d'accidents amb furgonetes implicades.

Per tipus de vehicle, la sinistralitat en furgonetes augmenta d'un trenta per cent, tant en nombre de víctimes mortals, 17, com de ferits greus. També pugen el nombre d'accidents en bicicletes i motocicletes.

En aquest tipus de vehicles hi ha més sinistres i més ferits greus, però en canvi es mantenen el nombre de víctimes mortals en el cas dels ciclistes, vuit com l'any passat, i en el cas de les motos, baixa en un 30 per cent. Una altra dada que preocupa al Servei Català del Trànsit és que els atropellaments de vianants han crescut en un 50 per cent, si bé a l'hora d'interpretar les dades, el departament matisa i recorda que l'any 2011 va ser excepcionalment bó en aquest cas i atribueix en bona part a aquest fet el gran increment del 2012.

Un altre dels tipus d'accidents que més ha pujat aquest any passat són les sortides de via, un 33 per cent, amb 41 morts, que són més de la meitat que l'any abans. Per franges horaries, la nit continua sent el tram amb menys accidents de trànsit, si bé és la única que ha augmentat aquest any passat en número d'accidents, mentre que el matí i la tarda se n'han produït menys.

Per dies continuen produint-se més accidents en dies feiners que no pas al cap de setmana i per franja d'edat, la majoria de víctimes continuen tenint entre 55 i 64 anys. La nova conselleria d'Interior també ha destacat que les sancions per deixar de pagar els peatges han baixat l'últim semestre d'aquest any, si bé asseguren que la política continuarà sent la mateixa, és a dir la de sancionar els conductors que deixin de abonar les barreres.

Aquest 2012 ha entrat en marxa un altre tipus de sanció, sobre la prostitució a la carretera. En mig any s'han imposat un miler de sancions en aquest sentit.

Cargando