Economía y negocios

646.956 aturats registrats

L'atur baixa a Catalunya en 5.135 persones al desembre, però 2012 es tanca amb un augment interanual del 5,33 per cent

Després de 4 mesos consecutius d'augments el mes de desembre 5 mil persones van trobar feina a Catalunya, bona part contractats per la campanya de Nadal. Pot ser un punt d'inflexió però cal posar-ho en context: ara mateix hi ha 33.000 persones més que ara fa un any apuntades al Servei d'Ocupació.

Els sindicats demanen a l'administració que no els enganyin, perquè creuen que hi ha dades que cal tenir en compte com que s'han destruït 18 mil contractes o que durant el desembre moltes persones han deixat d'estar inscrites a l'atur perquè han entrat en programes d'ocupació per fer, per exemple, pràctiques en empreses.

Más información

A Catalunya hi ha més de 646.000 persones inscrites a les llistes de l'atur, més de 800.000 si tenim en comptes les dades de l'enquesta de població activa, és a dir, gent en edat de treballar i que no troba feina.

Els dos sindicats critiquen durament la reforma laboral pactada pel PP i CIU al Congrés dels Diputats. Creuen que a Catalunya ha portat 60.000 aturats més i fins a l'octubre del 2012 el nombre d'expedients de regulació han crescut un 73 per cent.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00