Sociedad

El presumpte finançament irregular d'UDC, a judici

Es tracta del Cas Pallerols, segons fonts properes al cas consultades per la CADENA SER, els processats estaven disposats a retornar fins un milió d'euros però la fiscalia no ha acceptat retirar-los els càrrecs que els hi imputaven

El suposat finançament irregular d'Unió Democràtica, el conegut com a Cas Pallerols, arribarà a judici. Segons ha pogut saber la SER, les parts no han arribat a cap acord. Bona part de l'excúpula del partit de Josep Antoni Duran i Lleida s'asseurà al banc dels acusats a partir de dilluns vinent, i el líder del partit compareixerà com a testimoni. El fiscal sosté que entre 1994 i 1999 el partit, que liderava la conselleria de Treball, va rebre 600.000 euros d'una empresa a canvi d'adjudicar-li diferents cursos d'ocupació.

Más información

Segons fonts jurídiques properes al cas consultades per la SER, els processats havien intentat frenar el procès i estaven disposats a retornar gairebé un milió d'euros, a canvi que es reiteressin tots els càrrecs que els imputaven, una cosa que no hauria acceptat el ministeri públic.

Tot plegat farà que 20 anys després dels fets, destacats exlíders d'Unió s'asseguin al banc dels acusats.

Entre ells, l'exconseller nacional de la formació i membre del Comité de Govern, Vicenç Galvaldà, l'exdirector d'Ocupació de la Generalitat, Lluís Gavaldà o la subdirectora, Dolors Llorens.

El fiscal sospita que entre 1995 i 1999 les tres empreses de formació de Fidel Pallerols van assegurar-se desenes de cursos i subvencions del departament de Treball pagant comissions al partit.

En el seu escrit, el ministeri públic explica que aquestes subvencions s'inflaven deliberadament i que després l'empresa pagava un 10 per cent del que havia obtingut a Unió o bé es feia càrrec de les factures del partit en material d'oficina.

La Fiscalia, que acusa el partit de rebre fins 600.000 euros, demana pels processats entre 7 i 11 anys de presó i es basa en proves com ara grabacions on es parla dels pagaments o extractes de contabilitat sobre les quantitats desviades.

Amb 54 sessions, el judici s'allargarà més de 4 mesos i entre els testimonis hi ha el líder de la formació, Josep Antoni Duran i Lleida o el diputat a Madrid, Josep Sanchez Llibre, a més de l'actual portaveu del PP al Parlament, Enric Millo, o dos exconsellers de la Generalitat.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00