Economía y negocios

La Generalitat reclama que l'AVE sigui directe amb París

A un dia que s'inauguri l'AVE a Girona, la Generalitat demana que es resolguin els obstacles tècnics que impedeixin que els trens d'alta velocitat enllacin Barcelona i París de manera directa

L'AVE entra en funcionament aquest dimecres però encara no serà possible anar des de Madrid, Barcelona o Girona en alta velocitat fins a París sense haver de fer escala a Vilafant o viceversa.

Un AVE en proves a l'estació de Girona

El nou Secretari de Territori i Mobilitat, Ricard Font, diu que és degut a un problema tècnic. Els sistemes de seguretat i electrificació, tant de l'AVE com del TGV no són compatibles en territori veí; una circumstància que la Generalitat espera que passi a millor vida durant aquest 2013 i que Renfe confia que pugui ser el mes d''abril.

Más información

Font diu que els dos Estats, espanyol i francès, han de fer els deures, homologar un sistema que sigui vàlid per tothom i posar punt i final a una situació que ha qualificat del segle XIX o el XX. Font diu que això és important per al trànsit de passatgers però també pel de mercaderies.

Renfe ja està fent proves a banda i banda de la frontera amb trens que tinguin els sistemes compatibles amb els de SNCF.

Ara mateix, dels 9 trens que circularan diàriament per la via de l'AVE entre Barcelona i Figueres només dos permeten la connexió amb França amb el TGV. Són els que arriben a Vilafant a les 10 i a les 17 provinents de Barcelona i els que arriben de París a tres quarts d''una i tres quarts de 8.

Raül Muxach

Raül Muxach

En Ràdio Girona desde 1998. Redactor de informativos y narrador de partidos de futbol y baloncesto.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00