¿No tienes cuenta?

Regístrate

¿Ya eres usuario?

Entra en tu cuenta

O conéctate con

Desallotgen una cinquantena d'immigrants de dues naus del Poblenou

47 subsaharians que vivien en dues naus industrials en desús del barri barceloní del Poblenou han estat desnonades aquest dilluns al matí

Es tracta d'unes naus del carrer Zamora en les que s'acumulava ferralla i alhora dormia un grup de persones, d'origen subsaharià. El desallotjament respon a una denúncia de la propietat, que és privada.

Segons han explicat fonts municipals, en les inspeccions prèvies que s'han fet en el marc del Pla d'Ocupacions del districte de Sant Martí es va detectar que hi havia risc per a les persones que dormien en elles. Bombers i Guàrdia Urbana van determinar als novembre que les naus són insalubres i pateixen problemes estructurals.

El desallotjament s'està duent a terme pacíficament, les persones van sortint amb les seves pertinences i la Policia Nacional les identifica i els Serveis Socials municipals els ofereixen allotjament pal.liatiu i temporal.

Els subsaharians desallotjats han assegurat que ara que els han tret d'aquí buscaran una altra nau per poder treballar i viure, i també han recordar que "recollir el que altres llancen no és delicte".

Asseguren que han estat víctimes d'una actuació racista i es mostren indignats. La Guàrdia Urbana ha explicat que deixarà entrar als immigrants a recollir les seves pertinences dins les naus industrials però els prohibiran que treguin la ferralla que hi havien acumulat.

Cargando