Sociedad

Presó per dos fills d'un excap militar argentí

L'Audiència de Barcelona ha condemnat a 13 anys de presó un pilot i el seu germà, propietari d'una empresa de vols, per haver introduït gairebé una tona de droga en un avió que va aterrar a l'aeroport del Prat

Condemnen a tretze anys de presó el pilot i el propietari d'una empresa de vols que van introduïr una tona de droga camuflada en un avió a l'aeroport del Prat. En canvi l'Audiència de Barcelona ha absolt el copilot de l'aeronau, que com els va avançar la Cadena SER,m ja havia quedat en llibertat fa uns mesos, perquè el tribunal considerava que no havia participat de cap manera en els fets.

El pilot i el propietari de l'empresa de vols, tots dos fills d'un excap militar del govern de Carlos Menen a l'Argentina, havien al·legat durant el judici que no sabien que portaven droga a dins l'avió. Asseguraven que algú els hi hauria introduït durant una parada tècnica que van fer a l'aeroport del Prat i en la qual l'aeronau hauria quedat sense custòdia.

Però el Tribunal no s'els ha cregut i els ha condemnat a tretze anys de presó per un delicte contra la salut pública i una multa de 100 milions d'euros.

En canvi el Tribunal ha absolt el copilot de l'avió. De fet l'home ja havia al·legat durant el judici que havia embarcat al vol per casualitat, perquè la persona que havia de fer aquestes tasques no s'havia presentat i el van acabar contractant a ell a última hora.

Tal i com els va avançar la SER, l'Audiència ja havia deixat en llibertat aquest copilot fa unes setmanes, després que ho demanés el seu advocat.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00