¿No tienes cuenta?

Regístrate

¿Ya eres usuario?

Entra en tu cuenta

O conéctate con

Mas destaca que l'AVE és "un acte de justícia amb Catalunya"

Artur Mas destaca a la inauguració de l'AVE Barcelona-Girona-Figueres que aquesta infraestructura "no és cap privilegi" i que "els catalans han de tenir clar que l'autèntica unitat de mercat cal buscar-la a Europa"

Artur Mas en el seu discurs en l'acte d'inauguració de l'AVE Barcelona-Girona-Figueres /

Els president Mas adverteix que "L'autèntica dimensió que ens convé l'hem de buscar a escala europea", i per això cal "una gran connectivitat amb la resta d'Europa".

Artur Mas ha volgut deixar clar en el seu discurs que l'arribada de l'AVE a la frontera francesa no és un privilegi, sinó "un acte de justícia" amb Catalunya i amb el Corredor Mediterrani.

I en aquest sentit ha recordat que Catalunya és la comunitat que més contribueix al PIB del país i per tant al creixement econòmic, mentre que és també el territori de l'Estat que té una menor dotació en infraestructura pública.

El president de la Generalitat també ha fet una al. lusió en clau sobiranista. Mas ha assegurat que l' "autèntica" unitat de mercat no s'ha de buscar en els mercats tradicionals, sinó a nivell europeu.

"L'autèntica dimensió que ens convé l'hem de buscar a escala europea", i per això cal "una gran connectivitat amb la resta d'Europa".

Mas ha recalcat que a dia d'avui hi ha "un gran tema pendent" en matèria d'infraestructures, com és l'impuls del Corredor Mediterrani, la gran línia de ferrocarril que ha d'unir Andalusia i Catalunya amb la resta d'Europa: "Aquí es concentra gran part de l'exportació del conjunt d'Espanya, amb el lideratge de Catalunya", ha destacat Mas, que ha qualificat de "fonamental" que en situacions de recursos escassos com l'actual s'inverteixi allà on la inversió tingui un major rendiment econòmic i social.

De la seva banda, l'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, no s'ha mossegat la llengua a l'hora de repassar greuges. Puigdemont ha advertit que la ciutat "encara no ha vist la llum al final del túnel" de les obres del TAV, ha citat "l'impacte duríssim" de les obres, que han durat més de quatre anys, i les "ferides que cal reparar", com el projecte de soterrament de les vies del tren convencional, que l'Estat ha descartat.

L'alcalde de Girona també ha recordat que l'espera per l'arribada del TAV "ha durat massa", cosa que no s'adiu a la voluntat dels gironins ni a la declaració del tren "com una prioritat" per l'Estat.

Puigdemont ha estat molt dur amb els seues retrets: "El projecte està a mig fer i no sabem quin serà el futur del tren convencional, ni del viaducte que ha desaparèixer, així com del rescabalament merescut".

Cargando