Sociedad

AVE amb retard i amb mancances

Han passat dotze anys des del primer anunci del Govern central, però l'AVE comença a funcionar sense estació a Girona, amb la convicció de diversos sectors que l'alta velocitat ha anat greument en detriment de rodalies, amb un gran malestar als barris de Girona on s'han fet obres , i amb l'Estat devent diners de les expropiacions

Aspecte actual del Parc Central, amb la llosa de l'estació del TAV i dels autobusos, i on s'aixecarà el vestíbul de l'estació provisional del TAVACN

A Girona el tren comença a circular sense estació. Els bitllets es vendran a l'estació del tren convencional perquè no està acabada l'estació AVE. Però es que l'estació que s'està construint és la provisional. Per accedir a les andanes s'hauran de baixar quatre pisos sota terra.

A la primera planta hi haurà l'estació de busos que no s'ha fet encara i a la segona i la tercera pàrquings, que tampoc se sap quan entraran en servei.

L'estació definitiva per l'alta velocitat i el tren convencional està projectada a tocar Santa Eugènia però el govern espanyol ja ha deixat caure que la provisional es pot convertir en definitiva perquè tot plegat està lligat al projecte del soterrament de la línia convencional i enderroc del viaducte del tren de Girona. Un projecte que l'Estat també ha enterrat.

Más información

Avui hi ha convocada una manifestació de l'assemblea nacional catalana, la CUP i també s'hi afegirà Unió de Pagesos que exigeix a ADIF que pagui els cinc milions d'euros d'indemnitzacions pendents als afectats per les expropiacions de l'AVE a les comarques de Girona.

Iniciativa per Catalunya ja ha anunciat una acció al Congrés dels Diputats perquè es facin públics els costos d'explotació de l'alta velocitat i perquè es garanteixi a partir d'ara invertir en el servei de rodalies.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00