¿No tienes cuenta?

Regístrate

¿Ya eres usuario?

Entra en tu cuenta

O conéctate con

Rajoy celebra inaugurar un AVE que "uneix territoris en nom d'una voluntat comuna"

El president del Govern, Mariano Rajoy, ha celebrat inaugurar avui el tram de l'AVE entre Barcelona i Figueres perquè permet anul.ar distàncies i "unir territoris", i alhora ha instat Catalunya a exercir de "pol" d'Espanya en la recuperació econòmica

Davant el Príncep Felip i el president català, Artur Mas, Rajoy ha subratllat a Girona que "les vies fèrries han estat com costures capaços d'apropar els més diversos territoris en nom d'una voluntat comuna".

El president espanyol ha destacat a més que el Govern ha posat "el cent per cent de la seva voluntat política per prioritzar una infraestructura vital per a Catalunya com és aquest AVE, amb una inversió de més de 3.700 milions d'euros", una infraestructura que uneix Espanya amb França.

Per la seva banda, el Príncep d'Astúries i Girona, Felip de Borbó, ha destacat avui la importància de la xarxa d'alta velocitat com un element de cohesió, vertebració territorial i impuls econòmic del país, que ha situat a més a Espanya com un "model a imitar "a tot el món.

El Príncep Felip ha remarcat que aquest tram d'AVE ÉS un exemple d'inversió productiva que contribueix a superar les desigualtats territorials, a estimular el creixement econòmic ia promoure el desenvolupament social. "Però és també un símbol de progrés, d'eficàcia, de superació i d'orgull col · lectiu davant el món"

En un discurs en castellà i català, el Príncep ha recalcat que la inversió en infraestructures constitueix un motor de creixement que millora la competitivitat de l'economia, potencia la generació d'ocupació i millora la qualitat de vida dels ciutadans.

"L'acte que avui ens congrega és la demostració més palpable que som un país en marxa que, amb esforç i sacrificis, està treballant per superar les dificultats i tirar endavant. Amb fundat optimisme i ajuntant les nostres forces, afrontarem amb èxit el nostre futur" , ha indicat.

Cargando