¿No tienes cuenta?

Regístrate

¿Ya eres usuario?

Entra en tu cuenta

O conéctate con

Retiren els torns dels taxis

Els taxistes rebels han desconvocat la seva protesta a l'Aeroport del Prat. Finalment han forçat a l'Institut Metropolità del Taxi ha revocar el nou sistema de torns que tenia el gremi en peu de guerra. A partir d'aquesta tarda, els taxistes es regiran pels horaris antics

Un taxi a l'aeroport del Prat /

Els taxistes tornaran a la situació anterior a l'actual mesura però les dues parts s'emplacen per trobar solucions a la caiguda de la demanda

Després de dues hores de reunió l'Institut Metropolità del Taxi (IMET) i els representants i associacions dels taxistes han arribat a un principi d'acord per eliminar el polèmic sistema de torns, que s'aplica al sector des del 2 de gener.

L'IMT preveu eliminar la mesura de forma permanent quan ho aprovi el Consell d'Administració sense concretar cap data. De moment però, els taxistes han decidit de forma unitària tornar a la situació anterior a l'actual mesura a partir de les sis d'aquesta tarda. Així, els taxistes tornaran a circular en horari lliure i amb dos dies de festa a la setmana, mentre que a l'aeroport del Prat es tornarà a la rotació mensual entre els taxistes amb llicències pars i impars.

Les associacions i sindicats de taxistes han demanat de forma unànime a l'IMET que retirés la mesura dels torns imposada al sector des del passat 2 de gener, és a dir, només una setmana després d'entrar en vigor.

Des de l'IMT, es vol però recordar que l'actual sistema de torns va ser aprovat per l'àmplia majoria dels sindicats i associacions del sector, "prop del 90%", ha destacat el gerent de l'entitat, Ricard Ramis, qui ha explicat que a més de ser aquesta l'opció més votada pels taxistes en referèndum, la mesura es va adaptar amb el consens de la majoria dels representants de sindicats i associacions.

Els sindicats s'han mostrat contents amb la retirada de la mesura però asseguren que no és suficient. "Amb això no es resolen els problemes del sector", avisa el representant de Taxi Company. Assegura que tant ell com la resta de representants del sector creuen què cal buscar noves solucions estructurals pel sector i que aquestes passen necessariament per reduir l'actual flota de taxis de 8.500 vehicles i eliminar les flotes de taxis de luxe.

En aquest sentit, totes dues parts s'han emplaçat per reunir de nou la comissió tècnica del taxi per obrir un nou procés de diàleg per trobar noves mesures per millorar la situació del taxi a qui la crisi ha fet perdre entre un 30 i un 40% de facturació.

Cargando