Sociedad

Esquerra espera que Duran "sigui coherent" i plegui

El portaveu adjunt del grup d'ERC, Oriol Amorós demana que Unió assumeixi les responsabilitats polítiques que corresponen. El PP, Iniciativa i Ciutadans també reclamen el cessament de Duran

El portaveu adjunt del grup parlamentari d'Esquerra, Oriol Amorós, ha volgut estar contundent aquest dimecres al matí en reaccionar davant el pacte que ha tancat judicialment el cas Pallerols

El portaveu adjunt del grup parlamentari d'Esquerra, Oriol Amorós

Des d'ERC han volgut així demanar a Unió que "s'assumeixin responsabilitats polítiques" al partit. Sense esmentar directament al líder democristià, Josep Antoni Duran i Lleida, però en clara referència a la seva promesa feta l'any 2000 de dimitir si es demostrava que hi havia finançament il·legal, Amorós ha assegurat que espera que "sigui coherent" i actuï en conseqüència "a la seva paraula".

Más información

No són els únics. El portaveu adjunt del Partit Popular al Parlament, Santi Rodríguez, també ha reclamat la dimissió de Duran "perquè l'any 2.000 s'hi va comprometre si es demostrava que hi havia hagut finançament irregular".

I pel mateix camí ha anat la portaveu d'Iniciativa, Dolors Camats, que demanen que Mas cessi Duran Lleida dels seus càrrecs públics, a més de proposar al Parlament que el rellevi de tots els que té en representació de la Generalitat.

Ciutadans s'ha sumat a aquesta línia. El seu portaveu, Jordi Cañas, afirma que "amb els diners per formar aturats Duran es pagava la seva suite del Palace"

El portaveu del PSC, Jaume Collboni, ha demanat al líder d'Unió Democràtica de Catalunya, Josep Antoni Duran i Lleida, que doni una "resposta política contundent" al cas Pallerols i al fet que els inculpats hagin admès que van desviar fons públics per finançar la formació democristiana.

El socialista ha qualificat "d'imprescindible" que Duran doni aquest pas, però, en canvi, des del PSC han evitat demanar que dimiteixi o abandoni els seus càrrecs institucionals i al partit. Collboni, a més, ha assegurat "no entendre" el pacte al que ha arribat l'advocat de la Generalitat en aquest cas i demana que Unió "retorni tots els diners que va desviar per finançar-se il·legalment".

Duran, 21-11-2000: "si fos el responsable d'aquest finançament, dimitiría"

00:08

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/20130109csrcsrnac_3.Aes/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00