Sociedad

Més de 1700 viatgers estrenen l'AVE Barcelona-Figueres

La nova línea d'Alta Velocitat s'ha posat en marxa sense incidències destacades

1700 viatgers en el primer dia de funcionament de l'AVE suposa un 24 per cent de les places totals i un 38 per cent si ens fixem només en les places del servei AVANT. RENFE assegura que no sap quants passatgers portaran els trens de mitjana, però confia que la xifra vagi creixent a mesura que els usuaris del tren convencional vagin esgotant els seus abonaments.

El responsable de l'Alta Velocitat a Catalunya, Félix Martín, ha explicat que un dels seus objectius és també captar persones que ara utilitzen el cotxe.

Más información

Entre les coses a millorar, la cobertura de telèfon mòbil i l'enllaç amb França sense transbordament que no estarà en funcionament abans del mes d'abril. RENFE també treballa per establir un servei regional d'alta velocitat que enllaci les 4 capitals catalanes a un preu més barat, però per a això encara no hi ha data.

El servei s'ha desenvolupat amb normalitat. Entre els primers usuaris s'hi troben passatgers de la línea convencional que han fet números i s'han passat l'alta velocitat. També persones que fins ara viatjaven en cotxe i que tenen clar que l'abandonaran pel tren. El primer dia també s'han apuntat molts curiosos que han pujat al tren només pel plaer d'estrenar una línea.

Entre els usuaris de la línea convencional que de moment continuen utilitzant els trens de sempre, es repeteix un argument: el preu és el factor determinant.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00