Economía y negocios

Nova onada de denúncies dels afectats de les preferents

La Unió Europea ha marcat que els clients d'aquests productes financers tòxics en entitats nacionalitzades perdran una part de les seves inversions que anirà entre el 39 i el 70 per cent del total i els afectats han començat a denunciar

XAVIER SÁNCHEZ

A Catalunya, hi ha 300.000 famílies que van invertir en aquests productes sense saber que comportaven alt risc i poques o nul.les opcions de recuperar els diners.

300.000 famílies que havien invertit en conjunt des de 2007 prop de 10.000 milions d'euros. Són dades d'Adicae que està vehiculant les denúncies de 30.000 clients, 7.000 d'ells catalans. Els afectats per les quitances són els que van invertir en productes tòxics d'entitats que ara han estat nacionalitzades com Bankia, Catalunyabank o Novacaixa Galícia.

Más información

De moment, Bankia és l'única que ja ha marcat la quitança en el 39 per cent de la inversió. Adicae creu que altres entitats arribaran al 70 per cent de quitança. És a dir, que el client perdi 7 de cada 10 euros invertits.

El president d'Adicae, Manuel Pardos, ha animat els afectats a denunciar: "Que reclamin, que no es conformin, que no es resignin, que no hi ha cap llei inexorable, que no s'ha de deixar així aquesta injustícia tan flagrant , que a més ha acabat amb la confiança dels usuaris del sistema financer espanyol, jo crec que per sempre més"

A partir de l'anunci de les quitances, les oficines d'Adicae han registrat un increment de les consultes d'afectats que volen denunciar el seu cas i preveuen que la tendència continuarà. L'Associació critica la solució de les quitances però també les opcions que han donat la immensa majoria d'entitats financeres que han obligat als clients a mantenir la inversió molts anys i els hagin convertit en accionistes perquè, part dels diners, s'ha tornat en accions.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00