Sociedad

Duran no pensa en dimitir i espera la sentència

Des de Xile, en conversa telefònica amb 8TV, el lider d'Unió ha dit que no pensa dimitir pel cas Pallerols, perquè ell no ha fet res mal fet

Duran espera que la resolució judicial doni la raó a la tesi que manté el partit: que Unió no es va finançar amb el desviament de diner públic. Una tesi que no s'ajusta al que es desprèn de l'acord judicial al que han arribat les parts implicades en el cas.

Duran Lleida, com sentíem, diu que ell té la consciència molt tranquila i ha insistit que ell NO en sabia res del presumpte finançament irregular d'Unió. Es més, Duran ha dit que les persones implicades en el cas Pallerols van actuar per a fer-li mal a ell personalment. Abans d'aquesta entrevista, el líder d'Unió ja s'havia expressat en termes semblants en declaracions a un diari xilé.

Más información

D'aquesta manera tan contundent el líder d'Unió ha contestat la demanda de tots els partits de l'oposició que li exigien la dimissió. Convergència es va quedar un pas enrera, però també considerava necessari que Duran donés explicacions públiques.

Espera de la resolució judicial

El líder d'Unió, Josep Antoni Duran i Lleida, espera la sentència del jutge per donar explicacions públiques entorn el Cas Pallerols. Segons fonts properes al democristià, aquesta és l'estratègia escollida perquè esperen que l'escrit del jutge exculpi Unió Democràtica de Catalunya de finançament il.legal.

Això donaria aire a Duran i Lleida en la mesura que tindria més elements per construir el seu dicurs. Atenent a les explicacions de la vicepresidenta del partit, Marta Llorens, el discurs seria que el partit es limita a fer efectius part dels diners dels condemnats com a responsable civil subsidiari.

Uns arguments que contrasten amb els del fiscal del cas que assegura en el seu darrer escrit d'acusació que Unió Democràtica paga també a títol lucratiu, és a dir, que es va beneficiar dels diners desviats. D'una banda per factures amb material d'informàtica i d'oficina del partit que va pagar Fidel Pallerols, i de l'altra perquè l'empresari andorrà va assumir les nòmines de tres militants del partit.

Duran i Lleida es troba ara de viatge a Chile, està previst que torni a partir de dilluns de la setmana que ve.

Pere Macías comenta el cas Pallerols a l'Hora L

14:19

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/20130110csrcsrnac_4.Aes/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00