Sociedad

Alerta per un virus que afecta el sistema respiratori dels nens

Una epidèmia causada pel denominat virus respiratori sincitial, que afecta el sistema respiratori de nens menors de 10 anys, ha omplert en les últimes setmanes les plantes de pediatria dels hospitals catalans

L'afecció, que té un especial impacte en nadons de poques setmanes, produeix una sensació d'ofec que fa recomanable l'ingrés en un hospital. Enguany, a més, aquest virus està tenint impacte en gent de la tercera edat, per contagi directe amb els nens

Durant l'última setmana de 2012 i la primera d'enguany, moltes famílies amb nens menors de 10 anys i, amb un especial impacte, en nadons de pocs mesos o fins i tot de setmanes, aquest virus ha omplert les consultes de pediatria i, en molts casos, les habitacions dels hospitals catalans.

Más información

El virus respiratori sincitial provoca dificultats per respirar, tos asfixiant i febre alta que, quan es tracta de nadons, fa recomanable el seu ingrés urgent en hospitals. L'epidèmia, a més, ha coincidit amb els dies de Festes en que les consultes pediàtriques estaven tancades, i les famílies han hagut d'acudir directament als hospitals.

El doctor Juanjo Garcia, cap del servei de pediatria de l'Hospital Sant Joan de Déu, explica que l'alarma dels pares està justificada quan, com és el cas d'enguany, el virus té tanta virulència: "Els pares venen molt alarmats i amb raó. Veuen que el nen respira malament, que el que havia començat com un constipat no només no marxa, sinó que el nen té dificultats per alimentar-se, amb vòmits i veuen que cada vegada respira més ràpid i consulten alarmats per aquest motiu"

El virus afecta tota la població, però en nens grans i adults no passa de tenir l'efecte d'un refredat. Enguany, però, també està afectant gent de la tercera edat que s'ha contagiat pel contacte amb nens malalts. El virus respiratori sincitial pot actuar com a complicació en malalties cròniques com la diabetis, asmes o afeccions cardíaques.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00