¿No tienes cuenta?

Regístrate

¿Ya eres usuario?

Entra en tu cuenta

O conéctate con

OPERACIÓN ANUBISForcadell: "Llamamos a la participación de todos el 1 de octubre"

Catalunya com a subjecte polític i jurídic

La declaració de sobirania que CiU i Esquerra volen aprovar al Parlament inclou declarar Catalunya com a subjecte polític i jurídic per tal de poder fer la consulta i fer efectiva la voluntat d'esdevenir un nou estat dins d'Europa

El líder de CiU, Artur Mas, y el presidente de ERC, Oriol Junqueras, han escenificado este miércoles en un acto solemne en el Parlament la firma del acuerdo de gobernabilidad y estabilidad parlamentaria en Cataluña

El text, al qual ha tingut accés la Cadena SER, s'ha fet arribat a tots els partits menys el PP i Ciutadans.

Convergència i Esquerra han iniciat aquest matí l'ofensiva a la resta de grups -PP i Ciutadans queden fora- per tal d'intentar incorporar-los al text.

El document anomenat "Proposta de Resolució d'aprovació de la Declaració de Sobirania del Poble Català" recorda en el pròleg la voluntat de Catalunya d'autogovernar-se i de constituir-se en un nou Estat dins del marc europeu després de considerar que l'Estat espanyol està tancat en banda i que provoca una "involució en l'autogovern".

En aquest sentit, el document a partir de la qual es negocia acorda "declarar Catalunya com a subjecte polític i jurídic, iniciant el procés per fer efectiu l'exercici del dret a decidir" i "fer efectiva la voluntat de construir Catalunya en un nou Estat dins del marc europeu".

Tot plegat a partir de 6 principis que el propi Artur Mas ja havia avançat en campanya: sobirania, legitimitat democràtica, transparència, diàleg, Europa i legalitat.

Fonts nacionalistes consultades per la SER, asseguren que s'és optimista entorn la possible incorporació d'Iniciativa per Catalunya. Fonts socialistes afirmen que tal i com està redactat el text difícilment s'hi podran sumar.

Cargando