Sociedad

Unió reitera que és prioritari sumar al PSC a la declaració sobiranista

Els democristians no descarten ajornar la votació per sumar els 107 diputats i creuen que el text hauria d'incloure totes les sensibilitats per poder tenir el màxim suport

Reunió del Comitè de Govern d'Unió sense el seu president, Josep Antoni Duran i LleidaACN

La vicepresidenta d'UDC ho ha ressumit amb una dita: "Si vols anar de pressa ves-hi sol, però si vols anar lluny, ves-hi acompanyat"

Más información

UDC vol sumar els màxims suports a la declaració de sobirania del Parlament, especialment el PSC. Ho ha deixat clar la portaveu del partit, Marta Llorens, que fins i tot no ha descartat ajornar la votació si és necessari. Els democratacristians, a més, creuen que el text hauria d'incloure totes les sensibilitats per poder tenir el màxim suport, és a dir, els 107 diputats que estan a favor del dret a decidir. "Fer i exercir el dret a l'autodeterminació no hauria de presuposar cap posició, hauria de poder incloure qualsevol posició, sigui a favor, sigui en contra o bé sigui matisada del que és estrictament independència sí o independència no", ha argumentat.

Marta Llorens ha assegurat que UDC es fa seu el text acordat amb CDC i ERC però també vol que sigui un document de treball per negociar-lo amb les altres forces de l'arc parlamentari favorables al dret a decidir. Així, ha remarcat que la prioritat passa per obtenir el suport dels 107 diputats si és possible, i per això no ha descartat ajornar la votació o modificar el text.

"Si vols anar de pressa ves-hi sol, però si vols anar lluny, ves-hi acompanyat", ha resumit Llorens fent servir un proverbi. Així, ha opinat que els partits que defensen el dret a decidir han de ser capaços entre tots d'arribar a un acord, "sigui reiniciant el procés, sigui esmenant el document, sigui posposar el debat a la data en què hi hagi un acord ampli".

Tot i així, la portaveu d'UDC creu que hi ha temps fins al 23 per poder arribar a un acord. En tot cas, els grups han de presentar aquest dimarts al matí els seus textos i després s'entrarà en el procés de negociació d'esmenes. I la prioritat és el PSC, i UDC farà "tots els esforços" per facilitar que els socialistes es puguin sumar.

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00