¿No tienes cuenta?

Regístrate

¿Ya eres usuario?

Entra en tu cuenta

O conéctate con

En defensa dels consells escolars

La federació de pares i mares de Catalunya (FAPAC) fa una crida a participar en les eleccions als consells escolars com a resposta a l'intent del PP de reduir aquest òrgan de participació de les famílies a l'escola en un "pur formalisme". Aquesta setmana es celebren les eleccions per a renovar els 4.617 consells escolars que hi ha a Catalunya.

Històricament, entre el 60 i el 80 per cent de mestres, alumnes i personal d'administració participen en les eleccions que es fan cada dos anys. No passa el mateix entre el col?lectiu de pares on la participació difícilment passa del 10 per cent.

El president de la FAPAC, Alex Castillo critica que cap administració, ni aquest govern ni tampoc els precedents, han posat mai en marxa una política clara d'estímul en la participació en les eleccions als consells escolars de centre. Una participació que s'ha de promoure, segons ell, no amb campanyes puntuals sinó demostrant en el dia a dia que el govern s'escolta els centres i és sensible a les preocupacions dels consells escolars on estan representats professors, alumnes i famílies. Castillo creu que les votacions que es fan al llarg d'aquesta setmana són especials i haurien de tenir un participació superior a l'habitual per deixar clar davant el ministre d'educació, José Ignacio Wert que les famílies volen participar i decidir respecte l'educació dels seus fills.

Els sindicats admeten que potser l'actual model de consell escolar no és el més idoni en aquests moments però insisteixen que qualsevol reforma hauria d'anar en la direcció oposada a la que planteja el PP: cal donar, diuen, més poder de decisió als implicats directament en l'educació, es a dir, mestres, alumnes i famílies. Des de CCOO, la portaveu d'educació Montse Ros creu que independentment del que passi amb el text de la LOMCE, Catalunya hauria de fer un pas més i repensar els consells escolars, per tal que perquè fossin consells educatius, no exclusius de un centre sinó d'un determinat territori i comunicats amb el Consell Escolar de Catalunya per assegurar que les preocupacions de les escoles arriben al màxim nivell.

Ara mateix el consell escolar de centre té capacitat per aprovar el projecte educatiu o el pressupost i per supervisar el procés d'admissió dels alumnes, entre d'altres atribucions.

Cargando