¿No tienes cuenta?

Regístrate

¿Ya eres usuario?

Entra en tu cuenta

O conéctate con

Judici pels trens de la Diada

L'Alcalde de Girona ha reiterat davant del jutge que el recurs presentat per l'Estat en contra de la decisió de llogar dos trens per anar a la manifestació de l'11 de setembre a Barcelona obeeix a motius ideològics. Ha dit que ho tornarà a fer quan convingui i espera que els donin la raó

L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont /

Carles Puigdemont adverteix que, en cas contrari, haurien de demanar al Banc dels Aliments que els tornin els gairebé 2500 euros de superàvit que va generar la contractació d'aquests trens i que el consistori va donar a aquesta entitat. El cas ha quedat vist per sentència

L'advocada de l'Estat ha dit que l'Ajuntament no té competències per contractar un transport públic que sobrepassi el seu àmbit municipal i demana que s'anul·lin els acords que ho van permetre i tot el que se'n derivi. El consistori ha defensat que sí que ho podia fer perquè la llei no és tan estricta com la interpreta l'Estat. L'alcalde de Girona, Carles Puigdemont, ha declarat que darrera l'actuació de l'Estat hi ha motius ideològics i que això només genera costos als contribuents sense que n'obtinguin cap benefici.

Puigdemont ha dit que el pròxim 11 de setembre, si cal, tornaran a contractar trens per anar a la manifestació i que també seguiran posant transports especials per fires, que també depassen l'àmbit municipal encara que ningú els hagi demandat fins ara.

Si el recurs de l'Estat prospera, l'Ajuntament haurà d'invalidar el decret d'alcaldia i l'acord de junta de govern que permetia la contractació d'aquests trens i, segons l'advocat del consistori, Lluís Pau, això també voldria dir que s'hauria de reclamar al Banc dels Aliments la donació de gairebé 2500 euros corresponents al superàvit que va generar la contractació d'aquests trens.

L'advocat de l'Ajuntament ha fet notar que el recurs presentat per l'Estat es basa en un esborrany d'un decret d'alcaldia i no en el definitiu i l'alcalde ha anunciat que investigaran d'on ha sortit aquest document. Puigdemont ha estat acompanyat per 4 regidors de l'equip de govern. També li ha donat suport el portaveu de la CUP, Jordi Navarro.

Cargando