¿No tienes cuenta?

Regístrate

¿Ya eres usuario?

Entra en tu cuenta

O conéctate con

Trias proposa a l'oposició un pacte estable

L'alcalde de Barcelona diu en la conferencia organitzada pel Col.legi de Periodistes que la ciutadania no entendria que no es posessin d'acord

Xavier Trias, a la seva conferència al Col.legi de Periodistes /

L'alcalde de Barcelona proposa a l'oposició un pacte estable fins al final del mandat. Diu que la situació de crisi econòmica i les dificultats socials obliguen al govern i als principals grups municipals a posar-se d'acord en els temes fonamentals. Xavier Trias va fer aquesta proposta ahir al vespre en la conferència anual organitzada pel Col.legi de Periodistes.

L'alcalde va començar demanant el suport de l'oposició per aprovar els pressupostos del 2013 i va acabar proposant un acord estable per a tot el mandat en temes econòmics i socials. Xavier Trias va argumentar que Barcelona necessita fer inversions que el govern sol, en minoria al consistori, no pot tirar endavant i va afegir que la ciutadania no entendria que no hi hagués acord.

Per facilitar aquest hipotètic pacte entre CiU, PSC, PP... i la resta de grups, Trias es va definir com lliberal en temes econòmics, socialdemòcrata en temes socials i defensor de la sostenibilitat. Ara mateix amb els pressupostos prorrogats totes les despeses ordinàries estan garantides però per fer noves inversions, el govern ha de buscar suports puntuals i aprovar-les 1 a 1 al plenari.

Minuts després de finalitzar la conferència, Trias ja va rebre la resposta del PSC: el portaveu dels socialistes, Gabriel Colomé va acusar Trias de cinisme malaltís per plantejar ara aquest pacte ara que ha fracassat la seva política de geometria variable. Colomé li ha demanat que se sotmeti a una qüestió de confiança i deixi de presentar l'oposició com a responsable del suposat cataclisme financer per tenir els comptes prorrogats.

L'alcalde vol crear un fons econòmic per als grans consorcis culturals de Barcelona per compensar la retirada de recursos per part de l'Estat. Això sí, a canvi que quedi clar que qui manaria llavors en aquests equipaments seria l'ajuntament.

Trias també ha anunciat que es reunirà amb el president de la Generalitat el proper 28 de gener. Diu que li reclamarà els diners que la Generalitat deu a l'Ajuntament, però que també serà comprensiu amb les dificultats financeres del govern català.

Cargando