Sociedad

El Tribunal Constitucional suspèn l'aplicació a Catalunya de l'euro per recepta

El tribunal de garanties admet a tràmit el recurs del Govern contra la norma, que resta suspesa per un període mínim de cinc mesos

Imatge de la concentració davant el Departament de Salut de la plataforma Prou RetalladesACN

El Tribunal Constitucional ha admès a tràmit el recurs del Govern de Mariano Rajoy contra l'euro per recepta i suspèn l'aplicació de la norma per un termini de cinc mesos. Si no hagués decidit sobre la constitucionalitat de la llei en aquest termini, podria acordar una pròrroga de la suspensió.

El portaveu del Govern català, Francesc Homs, ha assegurat després de conèixer la decisió del Constitucional que arribarà un dia en què sigui inconstitucional "respirar en català".

L'euro per recepta està vigent a Catalunya des del mes de juny. L'Executiu de Mariano Rajoy va recórrer la mesura implantada a Catalunya perquè en la seva opinió afecta un supòsit regulat per una llei estatal i al. lega que les comunitats no poden incidir directament o indirectament en la fixació de preus de productes farmacèutics, segons estableix l'article 149.1. 16 de la Constitució.

Más información

Va ser el passat desembre quan la vicepresidenta del Govern, Soraya Sáenz de Santamaría, va informar en la roda de premsa posterior al Consell de Ministres de la intenció del Govern a l'entendre que la taxa catalana "perjudica" a la igualtat dels espanyols al graver dues vegades l'adquisició de medicaments.

La vicepresidenta va anunciar el passat divendres que el Consell de Ministres havia acordat recórrer també davant el Constitucional l'euro per recepta de la Comunitat de Madrid en entendre que vulnera el "principi d'igualtat" dels ciutadans i es "grava un acte mèdic".

Soraya Sáenz de Santamaría: "El recurso es un ejercicio de coherencia, pues la medida vulnera el principio de igualdad"

00:21

Compartir

El código iframe se ha copiado en el portapapeles

<iframe src="https://cadenaser.com/embed/audio/460/20130111csrcsrnac_7.Aes/" width="100%" height="360" frameborder="0" allowfullscreen></iframe>

Pedro Jiménez

Pedro Jiménez

Redactor Jefe en la Cadena SER. Antes he pasado por los equipos de Hora 14, Radio Madrid, Fin de Semana,...

 
  • Cadena SER

  •  
Programación
Cadena SER

Hoy por Hoy

Àngels Barceló

Comparte

Compartir desde el minuto: 00:00